Kesäkuussa luimme paljon, mutta lähinnä keskinkertaisia kirjoja

Laura: Elämä rauhoittui kesäkuussa ihanasti hektisen kevään jälkeen. Kun opinnot, remontti ja muutto oli saatu alta pois, jäi minulle jopa vapaa-aikaa lukemiselle. Töiden jälkeen olen tosin ollut niin väsynyt, että lukeminen on vähän takkuillut, mutta siitä huolimatta sain lyhennettyä lukujonoa aimo harppauksin.

Vaikka kesäkuu oli määrällisesti hyvinkin onnistunut lukukuukausi, oli laatu vähän siinä ja tässä. Luin aivan liikaa sellaisia ”ihan kiva” -tason kirjoja, pari kirjaa oli täysiä pettymyksiä. Vain Shaun Usherin Kirjeitä jotka mullistivat maailmaa ja Liv Strömquistn Einsteinin vaimo ylsivät yli neljän tähden, tosin aloin jälkikäteen miettiä että olisiko Strömquistin 4,5 tähden arviosta sittenkin pitänyt pudottaa vielä puolikas pois. Onneksi sentään äänikirjojen puolella on ollut tarjolla tasaista 4,5 tähden riviä, sillä olen kuunnellut läpi Enni Mustosen Syrjästäkatsojan tarinoita -sarjaa. Ensi kuulle jää vielä sarjan viimeisin osa kuunneltavaksi.

Heinäkuusta toivon laadullisesti hieman onnistuneempaa lukukuukautta. Olisipa luvassa monia aurinkoisia päiviä, jolloin töiden jälkeen ehtisin pötkähtää parvekkeelle tai vaikka rannalle kirja kädessä. Sotalesken jälkeen alan suorittaa äänikirjoilla Helmet-lukuhaastetta päämäärätietoisesti loppuun. Listasin juuri 14 kirjaa puuttuviin suorituskohtiin. Sitten pitäisikin vain bongata joku tuntematon lukemassa jotain kirjaa. Toivoisin saavani äänikirjaversioni lukuhaasteesta valmiiksi ennen syksyä. Luettujen kirjojen osalta veikkaan valmistuvani jälleen vasta vuoden lopussa. Mutta otetaan näistä urakoista tarkempaa katsausta ensi viikolla, nyt kun vuodesta alkaa olla tasan puolet takana.

Kesäkuussa luin…
Nina Lykke: Ei, ei ja vielä kerran ei*
Liv Strömquist: Einsteinin vaimo
Emmi Jäkkö & Aleksis Salusjärvi (toim.): Sankaritarinoita pojille (ja kaikille muille)
David Walliams: Pankkirosvon poika*
Tiina-Emilia Kaunisto: Lemmenmanauskirja*
Shaun Usher: Kirjeitä jotka mullistivat maailmaa*
Maria Ohisalo & Arno Kotro (toim.): Sinua on petetty – Kirjoituksia sukupuolten tasa-arvosta
S/S Urst: Kontakti*

Yhteensä kahdeksan kirjaa, joissa 2147 sivua.

Kesäkuussa kuuntelin…
Enni Mustonen: Lapsenpiika
Enni Mustonen: Emännöitsijä
Enni Mustonen: Ruokarouva
Enni Mustonen: Ruokarouvan tytär
Enni Mustonen: Taiteilijan vaimo

Yhteensä viisi kirjaa, jotka kestivät 75 tuntia.

*Kirja saatu arvostelukappaleena.

Minna: Kesäkuussa ylsin parhaimpaan määrälliseen lukutulokseen sitten talvikuukausien, sillä luin yhteensä kolme kirjaa. Se kuulostaa niin pieneltä määrältä, kun miettii viime kesän lukumääriäni, mutta tässä kohtaa on kuitenkin pakko nostaa itselleni hattua. Kesäkuun aikana remontoimme avomiehen kanssa uuden asuntomme lähes kokonaan ja muutimme siihen asumaan, mikä söi useimmat illat ja veti voimat pois muulloin. Viime viikon muuttorumba siirsi tämänkin postauksen julkaisun lauantailta tiistaille, koska en saanut muuttolaatikoiden keskeltä itseäni koneelle kirjoittamaan.

Laadullisessa mielessä luin kesäkuussa ihan hyviä kirjoja, mutta erinomaisia en niinkään. Essi Kivitien ja Eeva Sallinen-Simardin Suominaiset maailmalla oli varsin pintapuolinen kokoelma tarinoita ulkosuomalaisuudesta, kun taas Jane Austenin Uskollinen ystävänne esitteli minut kirjeromaanien ihanalle muodolle ja huomasin nauttivani novellien lukemisesta. Kuun viimeisteli Mark Mansonin uutuus Everything is F*cked, josta kirjoita vielä tarkemmin lisää tällä viikolla.

Heinäkuussa edessä ovat omat häät (joihin on alle kuukausi, iik!), joiden valmisteluun menee todennäköisesti suurin osa ajasta. Aion kuitenkin saada myös kirjani laatikoista viimein kirjahyllyyn ja nauttia siitä, että sain viimein monen vuoden tauon jälkeen nojatuolin, jossa on hyvä lukea. Lukujonossa odottaa kasa sekä kirjastonkirjoja että arvostelukappaleita.

Kesäkuussa luin…

Essi Kivitie & Eeva Sallinen-Simard: Suominaiset maailmalla
Jane Austen: Uskollinen ystävänne – Kootut kertomukset
Mark Manson: Everything is F*cked: A Book About Hope

Yhteensä kolme kirjaa, joissa 758 sivua.

Kesäkuussa Laura palasi puoliteholla blogin pariin kuukauden tauon jälkeen. Uusista postauksista eniten huomiota saivat Minnan Ristiriitainen klassikko – Charlotte Brontë: Professori, katsaus toukokuussa lukemiimme kirjoihin sekä Lauran arvio kirjasta Sinua on petetty – Kirjoituksia sukupuolten tasa-arvosta. Vanhoista teksteistä kiinnostivat Minnan vinkit englanniksi lukemiseen sekä (jälleen kerran) Lauran pohdinnat äänikirjalukijan hyvistä ominaisuuksista.

Heinäkuussa palaamme toivottavasti vihdoinkin perinteiseen kolmen postauksen viikkovauhtiin. Luvassa on tuttuun tapaan niin arvioita kuin kirja-aiheisia pohdiskelujakin. Kiinnostaisiko sinua erityisesti lukea jostain tietystä kirjallisuusteemasta?

p.s. Jos tuotat itse kirjasisältöjä verkkoon (omaan blogiin, bookstagramiin tms.), tule mukaan bookstagrammaajien inspiraatiopäivään lauantaina 17.8. Lisää tietoa täällä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s