6 tietokirjaa, jotka kannattaa kuunnella äänikirjana

Olen päässyt äänikirjojen makuun vasta tämän vuoden puolella. Kirjoitin kokemuksistani äänikirjojen epäonnistuneena kuuntelijana alkuvuodesta, mutta esitin tuolloin myös mahdollisen lääkkeen kyvyttömyyteeni keskittyä äänikirjaan. Pohdin tuolloin, että äänikirjoina toimivat (ainakin itselleni) parhaiten suomenkieliset tietokirjat ja tämän vuoden kuuntelulistojeni perusteella tuo hypoteesi tuntuu paikkansapitävältä.

Päätinkin siis suositella teille kuutta tietokirjaa, jotka olen kuunnellut. Viisi näistä olen kuunnellut tänä vuonna, Mirkka Lappalaisen Pohjoisen noidat jo vuonna 2017. Tässäpä siis tulee äänikirjasuosituksia!

 1. Caroline Criado-Perez: Näkymättömät naiset [11h22min]
  Näkymättömät naiset kertoo siitä, miten maailma on käytännössä suunniteltu miehille ja miten me naiset joudumme siitä kärsimään. Criado-Perezin argumentit pohjautuvat usein tutkimukseen ja seasta löytyy myös kuivaa huumoria. Tämä sai ainakin itsessäni aikaiseksi paljon tuhahtelua ja pyhää vihaa – miten maailma voikaan olla edelleen näin epätasa-arvoinen!
 2. Johanna Vehkoo: Valheenpaljastajan käsikirja [4h1min]
  Miten tunnistat valeuutisen? Entä infovaikuttamisen? Ja mitä eroa niillä on? Toimittaja Johanna Vehkoon kirja on tiivis esitys länsimaita vaivaavista ongelmista ja se antaa myös konkreettisia keinoja niiden tunnistamiseen ja torjumiseen. Tämä on oleellista luettavaa/kuunneltavaa ihan jokaiselle!
 3. Leeni Peltonen & Minna Huotilainen: Uuden ajan muistikirja [6h18min]
  Tiedätkö miten muisti toimii tai miten stressi vaikuttaa muistamiseen? Entä miksi voit muistaa asioita, joita ei ole koskaan tapahtunut. Leeni Peltosen ja Minna Huotilaisen, jotka ovat kirjoittaneet aiemminkin populaaristi aivoista, käyvät nyt muistin ja muistamisen kimppuun. Kirja on pullollaan tietoa aivoista ja muistamisesta – eikä kaikkia yksityiskohtia varmasti muista yhden kuuntelukerran jälkeen!
 4. Stephen Hawking: Lyhyet vastaukset suuriin kysymyksiin [5h57min]
  Jos haluat saada aivot aivan sykkyrälle, tässä on tietokirja just sulle. Stephen Hawking käsittelee teoksessaan nimenomaan niitä suuria kysymyksiä, eli jumalan olemassaoloa, aikamatkustamista ja kaiken alkua. Sisältö on täyttä tiedettä ja saa pohtimaan maailmaa aivan uudella tavalla. Tietelijän kuiva huumori myös naurattaa.
 5. Mirkka Lappalainen: Pohjoisen noidat [9h37min]
  Pohjoisen noidat oli yksi ensimmäisiä äänikirjoja, joita kuuntelin. Lappalainen on tutkinut Suomessa ja Ruotsissa tapahtuneita noitavainoja ja esittää teoksessaan sekä yksityiskohtaisia kuvauksia yksittäisten naisten kohtaloista että analysoi laajempia historiallisia kehityskulkuja, jotka johtivat vainoihin Pohjoismaissa.
 6. Henri Hyppönen: Luomiskertomus – Matkalla luovuuden tulevaisuuteen [9h44min]
  Olen väitöskirjani tutkimusaiheen puolesta kiinnostunut kaikista kirjoista, jotka käsittelevät luovuutta. Kun bongasin Hyppösen kirjan BookBeatista, se hyppäsi heti kuuntelujononi kärkeen. Hyppönen kertoo luovuudesta viihdyttävästi ja höystää kertomustaan omilla kokemuksillaan. Iso osa kirjasta on omistettu koneellisen luovuuden ja ihmisen roolin pohtimiselle.

Mitä tietokirjoja sinä suosittelisit äänikirjoina?

2 thoughts on “6 tietokirjaa, jotka kannattaa kuunnella äänikirjana

 1. Kuuntelin juuri Jaakko Tahkokallion Pimeä aika: kymmenen myyttiä keskiajasta kirjan (2019). Oli ihan todella mielenkiintoinen ja vetävästi kirjoitettu kirja! Aloitin juuri lukemaan tuota Näkymättömät naiset -kirjaa, ja alku on ainakin ollut todella raivostuttava ja kiinnostava. Mirkka Lappalainen on ollut to-read-listallani jo vuosia. Ehkäpä kokeilen hänen kirjojaan seuraavaksi, kun kerran keskiajan makuun pääsin 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s