Vuoden lyhyimmän kuukauden lukupäiväkirja – Luimme 9 kirjaa eli melkein 1800 sivua

Jälleen on yksi kuukausi takana, mihin ihmeeseen tämä aika oikein valuu! Kuun vaihtuminen tarkoittaa tietysti sitä, että on aika kurkistaa lukupäiväkirjoihimme ja paljastaa kuinka paljon sitä vuoden lyhimpänä kuukautena ehtikään lukea. Samalla vilkaisemme myös, millainen kuukausi tämä oli blogillemme. (Vinkki: raha kiinnosti!)

IMG_2534

Minna: Helmikuu oli minulle kaunokirjallisuuden lukemisen suhteen suorastaan kurja. Sain luettua vain yhden romaanin, Mariaana Jäntin Amorfiaanan, jonka vaikeudesta avauduin jo yhden postauksen verran, kun kirja oli vielä kesken. Sen lisäksi luin pieninä välipaloina kolme iranilaisen Marjane Satrapin sarjakuvaa: Persepolis, Luumukanaa ja Pistoja. Sarjakuvista en tänne blogin puolelle ole sen enempää tarinoinut, mutta voin lämpimästi suositella Satrapin tuotantoa kaikille Iranista ja vieraista kulttuureista kiinnostuneille. Tarinat ovat hauskoja, traagisia ja hyvin piirrettyjä. Varsinkin Pistoja oli hieno kuvaus naisten elämästä Iranissa.

Amorfiaanan ja sarjakuvien lisäksi olen lukenut tässä kuussa Hanna-Reetta Schreckin kirjoittamaa Ellen Thesleffin elämäkertaa, sekä Suvi Aholan toimittamaa Kirjava käsikirja kestävään kehitykseen. Näiden lisäksi olen paahtanut läpi kymmeniä artikkeleita ja nettitekstejä milloin journalismin tulevaisuuteen ja milloin puolalaiseen mediaan liittyen. Kouluhommien määrä on ollut vakio viimeiset kolme viikkoa ja se on ehdottomasti näkynyt myös lukemisessa.

Lähden ensi viikolla pienelle reissulle Brysseliin ja lentokoneeseen ajattelin ottaa mukaan jotakin kevyempää lukemista. Lisäksi aion katsastaa ainakin yhden kirjakaupan kaupungissa vieraillessani, vaikka kirjojen ostamista olen yrittänytkin vähentää.

Helmikuussa luin…
Marjane Satrapi: Persepolis
Marjane Satrapi: Pistoja
Marjane Satrapi: Luumukanaa
Mariaana Jäntti: Amorfiaana

Yhteensä 4 kirjaa, joissa oli 560 sivua.

Helmikuun kirjat (2)

Laura: Helmikuu lähti oikein mukavasti käyntiin lukemisen suhteen, sillä luin Minnan suositteleman Caravalin todella rivakkaan tahtiin. Kuun alkupuolella oli myös viikon mittainen talvilomani, jonka aikana upottauduin useampaankin kirjaan Teneriffan lämpöisillä hiekkarannoilla ja aurinkotuoleilla makoillen. Loman jälkeen onkin sitten ollut sellaista pyöritystä, etten ole oikein ehtinyt kirjoihin tarttua. Tai en ainakaan sellaisella energialla, että olisin niitä loppuun asti ehtinyt lukea. Äänikirjojen suhteen sen sijaan oli oikein menestyksekäs kuukausi, sillä kuuntelin niitä pyöreästi 72 tunnin edestä. Tuntuu aivan tajuttomalta, että olen tosiaankin kuunnellut yhteensä kolmen vuorokauden edestä kirjoja!

Maaliskuun puolella ajattelin julkaista blogin puolella arvion Pauliina Rauhalan Taivaslaulusta, ja myös Anni Nykäsen Mummo-sarjakuvat saavat ihan oman postauksensa. Lukusuunnitelmissa on muutama työpaikan kautta saatu kirja, joista pari onkin ollut jo muutaman viikon ajan kesken odottamassa parempia lukuaikoja. Myös Jani Toivolan Kirja tytölleni killuu lukujononi kärkisijoilla.

Stephanie Garber: Caraval (10. Ystävän tai perheenjäsenen sinulle valitsema kirja)
Jani Toivola: Musta tulee isona valkoinen (14. Kirjan tapahtumat sijoittuvat kahteen tai useampaan maahan)
Pauliina Rauhala: Taivaslaulu (17. Kirja käsittelee yhteiskunnallista epäkohtaa)
Ronja Salmi & Mikko Toiviainen: 12 tarinaa kirjoittamisesta (48. Haluaisit olla kirjan päähenkilö)
Anni Nykänen: Mummo 4

Yhteensä 5 kirjaa, joissa oli 1237 sivua.

Äänikirjat:
Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä
Audrey Carlan: Calendar Girl – Kesäkuu
Antti Heikkinen: Mummo
Laura Manninen: Kaikki anteeksi
Eve Hietamies: Yösyöttö
Eve Hietamies: Tarhapäivä

Yhteensä 6 kirjaa, jotka kestivät 72 tuntia

Blogissa kiinnostivat raha-asiat, kun paljastimme blogista aiheutuvia kustannuksia Kirjabloggaamisen näkymättömän kulut – näin paljon blogin pitäminen oikeasti maksaa -postauksessa. Koska aihe puhututti ympäri sosiaalista mediaa ja muita blogeja, Minna päätti jatkaa aiheesta kuukauden toiseksi suosituimmaksi kohonneessa Vielä kerran bloggaamisesta ja rahasta – kirjoistakin kirjoittamisesta pitäisi voida maksaa -postauksessa. Perinteisistä kirjoihin ja lukemiseen keskittyvistä kirjoituksista kiinnostivat Lauran arvio Kielletty hedelmä -sarjakuvasta sekä Minnan pohdinnat Amorfiaana-kirjan vaikeudesta. Maaliskuussa olisi luvassa ainakin yksi video, joka on odottanut valmistumistaan Lauran editointipöydällä jo viikkokaupalla. Edessä on silloin visiitti keittiöön erään innostavan reseptikirjan kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s