Marraskuussa kiire vei, mutta luimme silti mukavasti – yhteensä yli 3700 sivua

Laura: Marraskuu oli jotenkin aivan käsittämättömän raskas minulle. Pimeys ja työkiireet iskivät päin sellaisella voimalla, että jouduin suosiolla hautaamaan haaveet Nanowrimosta ja kirjatubevideoidenkin tekeminen jäi hieman heitteille. Onneksi sentään sain luettua ihan mukavasti, vaikka kuukauden lukemisiakin leimasi kirjaston eräpäivää vasten lukeminen. Vuorokauden kestänyt Muumi-lukumaraton lihotti mukavasti luettujen kirjojen listaa.

Marraskuussa luin todella hyviä kirjoja, mutta yksikään niistä ei varsinaisesti mullistanut maailmaa tai noussut toista paremmaksi. Muumit olivat ihania, Korkeintaan vähän väsynyt erinomaisen osuva ja Kuunpäivän kirjeet herätti suuria ajatuksia. Ei siis sovi valittaa, lukusaldo oli varsin mallikas.

Joulukuussa edessä on armoton kiriminen Helmet-lukuhaasteiden kanssa. Taitaa olla aika kaivaa runokirjat esille ja etsiä mahdollisimman lyhyitä äänikirjoja kuunneltavaksi. Kyllä minä täältä vielä kirin! (Ainakin toivon niin.)

Marraskuussa luin…
Emmi Itäranta: Kuunpäivän kirjeet
Eeva Kolu: Korkeintaan vähän väsynyt
Tove Jansson: Muumipeikko ja pyrstötähti
Tove Jansson: Taikurin hattu
Tove Jansson: Muumipapan urotyöt
Tove Jansson: Vaarallinen juhannus
Tove Jansson: Taikatalvi
Margaret Atwood: Viimeisenä pettää sydän
Aino Havukainen & Sami Toivonen: Tatu ja Patu – Kovaa menoa kiskoilla
Mila Teräs: Amiraali*

Yhteensä kymmenen kirjaa, joissa 2112 sivua.

Marraskuussa kuuntelin…
Karen M. McManus: Yksi meistä valehtelee
Astrid Lindgren: Saariston lapset
Maja Lunde: Viimeiset

Yhteensä kolme kirjaa, jotka kestivät 34,5 tuntia

*Kirja saatu kustantajalta.

Minna: Marraskuun alkupuolella kärsin vielä hyvin tehokkaasta lukujumista, mutta sitten kampesin itseni kirjastoon, lainasin kasan lastenkirjoja ja karkotin jumin niillä! Luin heti alkuun neljä lastenkirjaa, joista erityisesti Säpsy uhmaa kohtaloa oli erinomaisen hyvä. Jatkoin helposti luettavien teosten linjaa tarttumalla Sarah Crossanin Moonrise-säeromaaniin, joka oli koskettava ja jälleen kerran eleettömyydessään hieno. Kuukauden kruunasi erinomainen tietokirja kirjallisuuden väärennöksistä, sillä Sanna Nyqvistin ja Outi Ojan Kirjalliset väärennökset oikein tempaisia jälkimmäisellä puoliskolla mukaansa.

Joulukuu kuluu todennäköisesti 12 Days of Bibobooxmas -tubejoulukalenterimme kirjoja lukiessa – käy seuraamassa videoita, niin tiedät millainen projekti mulla on tässä kuussa työn alla! Kauheasti olisi taas kaikkea mielenkiintoista luettavaa ja kuitenkin niin vähän aikaa…

Marraskuussa luin…

Anna Tommola & Pete Revonkorpi: Säpsy uhmaa kohtaloa
Riina Katajavuori & Jenny Lucander: Kaksi kotia
Henna Ryynänen: Myry, Pyry ja outo rymy
Réka Király: Lunta sataa, Lupo!
Sarah Crossan: Moonrise
Tommy Hellsten: Saat sen mistä luovut – elämä paradoksit
Jaakko Suominen, Petri Saarikoski & Elina Vaahensalo: Digitaalisia kohtaamisia – Verkkokeskustelut BBS-purkeista sosiaaliseen mediaan
Cristal Snow: Penni Pähkinäsydän ja kauhea kadotuskakku
Sanna Nyqvist & Outi Oja: Kirjalliset väärennökset – Huijauksia, plagiaatteja ja luovia lainauksia

Yhteensä yhdeksän kirjaa, joissa 1627 sivua.

Blogissa marraskuu oli yllättävän vilkas, vaikka postaustahtimme oli edelleen hyvin maltillinen. Iloksemme kävijämäärät kasvoivat jälleen lokakuuhun verrattuna! On tavattoman palkitsevaa huomata, kuinka ihmiset löytävät tiensä ajatustemme ja tekstiemme pariin.

Kuukauden luetuimmaksi postaukseksi kiilasi kirkkaasti Lauran Finlandia-palkintoihin liittyy niin paljon avoimia kysymyksiä ja kirjoittamattomia sääntöjä, että se jo turhauttaa. Uusista postauksista myös Minnan Voihan lukujumi: Harmaa marraskuu ja bloggaajan tuska (ja kolme vinkkiä lukujumin selättämiseen) sekä Kaunis ja rohkaiseva lastenkirja peloista – Anna Tommola & Pete Revonkorpi: Säpsy uhmaa kohtaloa keräsivät lukijoita. Vanhemmista teksteistä tuttuun tapaan lukupiiri- ja äänikirja-asiat kiinnostivat teitä.

Joulukuussa laitamme aivan uuden vaihteen silmään, sillä vuorossa on tuttuun tapaan vaikka mitä upeaa, kirjamaista joulutunnelmointia. Tänään alkoi Instagramissa #bibobooxmas20-kuvahaaste, jossa ideana on julkaista jouluinen kirjakuva joka päivä aina jouluaattoon saakka. Inspiraatiota saatte luomastamme kuva-aihelistasta. Youtuben puolella siirrymme hetkeksi aikaa julkaisemaan videon joka toisena päivänä, sillä tietysti myös tänä vuonna pyörii 12 Days of Bibobooxmas -videosarja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s