Kuukauden luetut – Tammikuu

Kyllä vain, mekin hyppäsimme tähän kelkkaan. Nimittäin kuukausittaisten koostepostauksien kelkkaan. Tästä eteenpäin kertaamme jokaisen kuun lopussa, kuinka monta kirjaa luimme, millaisia fiiliksiä ne jättivät jälkeen ja millaisia suunnitelmia meillä on tulevan kuukauden varalle. Pienenä ekstrana postauksien lopusta löytyy aina kappaleen mittainen tarina blogin kuulumisista – eli mitkä postaukset olivat luetuimpia, miten otimme näistä havainnoista opiksemme ja mitä on luvassa ensi kuussa. Sen suurempia pohjustamatta, let’s get on with it!

bibobook_tammikuunluetut

Minna: Tammikuu oli minulle hyvä kuukausi lukemisen suhteen. Luin aika rennosti kuusi kirjaa, mikä on sellainen keskimääräinen normaali. Myönnettäköön, että joukossa on kaksi sarjakuvateosta, jotka kahlasin yhdessä päivässä läpi. All the Crooked Saitsin kohdalla meni hieman kauemmin, mutta toisaalta Big Magic oli jälleen nopeasti luettu helpon kielen vuoksi. Taklasin myös Lauran antaman haastekirjan, Leena Parkkisen Säädyllisen ainesosan, mutta sitä kokemusta erittelen myöhemmin ihan omassa postauksessaan. Näissä kuudessa kirjassa oli yhteensä 1424 sivua.

Helmikuussa lukulistalla on ainakin muutama opintoihin liittyvä kirja, kuten Mariaana Jäntin Amorfiaana ja Jaakko Yli-Juonikkaan Neuromaaniakin pitäisi yrittää lukea. Lisäksi pinossa on ainakin jälleen yksi sarjakuva ja toivottavasti saan taklattua myös yhden hyllynlämmittäjän.

Maggie Stiefvater: All the Crooked Saints
Jesse Matilainen: Lohikäärmeen kaupunki
Elizabeth Gilbert: Big Magic – Uskalla elää luovasti
Emmi Nieminen & Johanna Vehkoo: Vihan ja Inhon Internet
Leena Parkkinen: Säädyllinen ainesosa
Mikko Toivainen & Ronja Salmi: 12 tarinaa kirjoittamisesta

Tammikuun luetut (2)

Laura: Tammikuu on ollut minulle todella hyvä lukukuukausi, joskin sitä on leimannut kammottava paniikkilukeminen. Olen yötä myöten yrittänyt päästä loppuun asti kirjoissa, joiden laina-aika on umpeutumassa eivätkä pirullisen pitkät varausjonot anna mahdollisuutta uusimiseen. Äänikirjojakin olen ehtinyt kuunnella ihan mukavasti. Ikuisena listahirmuna olen myös kamppaillut lukemieni kirjojen tilastoinnin kansa. Laskenko mukaan kuvakirjat? Entä sarjakuvat? Kasvattavatko ne epäreilun nopeasti luettua sivumäärää? Niinpä olen päättänyt lisäillä kirjoja vähän eri perustein eri listoihin. Goodreadsiin listaan aivan kaiken, Helmet-lukuhaasteen ulkopuolelle jätän sarjakuvat (poislukien yhtä sarjakuvaromaania) ja kuvakirjat. Tänne hyväksyn toki sarjakuvatkin, tosin todettakoon että ilman niitä luin tammikuussa 1647 sivua. Helmikuu jatkuu kesken jääneen Johanna Holmströmin Sielujen saaren sekä Minnan antaman Stephanie Garberin Caraval-haastekirjan parissa. Olen lähdössä reilun viikon päästä myös talvilomalle etelään, joten lomalukemisiakin täytyy alkaa suunnitella

Minna Rytisalo: Lempi
Marika Riikonen & Salla Simukka (toim.): Marilyn, Marilyn (25. Novellikokoelma)
Elena Ferrante: Hylkäämisen päivät (33. Selviytymistarina)
Tove Jansson: Muumit – Sarjakuvaklassikot I
Tove Jansson: Muumit – Sarjakuvaklassikot II
Liv Strömquist: Kielletty hedelmä
Maiju Voutilainen: Itke minulle taivas (28. Sanat kirjan nimessä ovat aakkosjärjestyksessä)
Kaj Korkea-aho & Ted Forsström: Zoo! – Viraalit nerot (11. Kirjassa käy hyvin)
Kjell Westö: Kangastus 38 (1. Kirjassa muutetaan)
Elena Ferrante: Loistava ystäväni (3. Kirja aloittaa sarjan)

Yhteensä 10 kirjaa, joissa oli 1990 sivua.

Äänikirjat:
David Levithan & John Green: Will Grayson, Will Grayson
Audrey Carlan: Calendar Girl – Maaliskuu
Audrey Carlan: Calendar Girl – Huhtikuu
Audrey Carlan: Calendar Girl – Toukokuu
Kristiina Vuori: Siipirikko
Lauri Törhönen: Elämäni banaanin kuorena
Tuula Nieminen & Virpi Miettinen: Tuhma prinsessa – Selviytymistarina

Yhteensä 7 kirjaa, jotka kestivät 52 tuntia

Blogissa menestyivät tässä kuussa parhaiten 10 asiaa, jotka opimme bloggaamisesta viime vuonna ja halusimme jakaa, Lauran kirjoittaman arvio JP Koskisen Kannibaalien keittokirjasta, jossa pohdiskeltiin murska-arvion kirjoittamisen vaikeutta sekä Minnan kasaama TBR100-listaus. Koska varsinkin bloggaamiseen liittyvät postauksemme ovat olleet suosittuja viime aikoina, päätimme alkaa julkaisemaan niitä (säännöllisen epäsäännöllisesti) noin kerran kuukaudessa. Helmikuussa pohdimme bloggaamiseen liittyviä kuluja ja sitä, miten tällainen yksinkertainenkin harrastus voi maksaa aika paljon. Jos jokin (kirja)bloggaamisen osa-alue kiinnostaa sinua erityisen paljon ja haluaisit kuulla meidän ajatuksiamme tai vinkkejämme siitä, jätä viesti kommenttiboksiin ja otamme aiheen työn alle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s