Syyskuussa yllätimme itsemmekin lukumäärissä – luimme ja kuuntelimme lähes 30 teosta

Syyskuussa meille tapahtui kirja- ja blogirintamalla vaikka mitä! Luimme yli odotusten, vietimme videoteemaviikkoa ja kävimme Hel-YA!-kirjallisuustapahtumassa Helsingissä. Lue alta, miten kuukausi sujui!

bibobook_syyskuunluetut

Minna: Syyskuu osoittautui lukemisen suhteen loppujen lopuksi aika kivaksi kuukaudeksi, vaikka alkukuusta tuntuikin, etten ehdi lukemaan mitään muuta kuin töihin liittyviä tietokirjoja. Niitä on tälläkin listalla kaksi, Luovuuden idea ja Mediajohtaminen, mutta varsin yleistajuisina kirjoina, niiden lukeminen oli oikeastaan aika miellyttävää.

Kuukauden parhaita kokemuksia olivat ehdottomasti jälleen Sarah J Maasin teokset, sillä luen edelleen Throne of Glassia alusta uudestaan nyt lokakuussa ilmestyvää päätösosaa silmällä pitäen. Uutuuksista Kaisa Happosen ja Karri ”Paleface” Miettisen Revi se oli myös hauska ja mielenkiintoinen. Eniten tykkäsin kuitenkin ehkä Julia Thurenin Kaikki rahasta – Näin säästin kymppitonnin vuodessa -teoksesta, joka oli tähän mennessä lukemistani rahaoppaista selkein ja innostavin. Jaan enemmän ajatuksia tuosta kirjasta myöhemmin tällä viikolla.

Lokakuussa aion jatkaa Maasin parissa, mutta lukulistalta löytyy myös muun muassa Libba Brayta ja Madeline Milleriä. Katsotaan, millaisiin suorituksiin tässä vielä ehtii!

Syyskuussa luin…
Nando Malmelin & Petro Poutanen: Luovuuden idea
Becky Albertalli: Minä, Simon, Homo Sapiens
Nando Malmelin & Mikko Villi: Mediajohtaminen
Sarah J Maas: Crown of Midnight
Julia Thuren: Kaikki rahasta – Näin säästin kymppitonnin vuodessa
Kaisa Happonen & Karri Miettinen: Revi se
Sarah J Maas: Heir of Fire

Yhteensä seitsemän kirjaa, joissa 2098 sivua

Julia Thurenin Kaikki rahasta saatu
arvostelukappaleena kustantajalta.

Syyskuun luetut (2)

Laura: Syyskuussa tuli näemmä luettua ja kuunneltua kirjoja sellaisella tahdilla, että rästipostausten pino on kasvanut eeppisiin mittoihin. Videoviikko toki söi paljon blogiin käytettyä aikaa, joten ehkä annan tämän arvioiden roikkumisen itselleni anteeksi. Monia erinomaisia kirjoja tuli nimittäin luettua, ja haluan jakaa tuntemukseni niistä teidänkin kanssanne, vaikka sitten hienoisella viiveellä.

Kuukauden parhaita kirjoja olivat ehdottomasti Tilastollinen todennäköisyys löytää se oikea, Antti Tapani ja Revi se. Myös varsin kaukana omalta mukavuusalueeltani patsasteleva Olivia ja Onnentähti oli iloinen yllätys, sen avulla pystyi helposti muistelemaan oman lapsuutensa iloja ja pettymyksiä. Näitä tosia satukirjoja on myös tullut taas urakoitua. Kiinnostaviahan nekin ovat, mutta alan tuntea pientä uupumusta tämän kirjatyypin kohdalla. Liika on liikaa. Syyskuussa kuuntelemistani äänikirjoista Tunnesyöminen oli täysin oman kirjamakuni ulkopuolella (kuuntelin sen vain saadakseni Helmet-lukuhaasteeseen raksittua kohdan kirjasta, jonka kansi on yksivärinen) ja Meikkipussin pohjalta oli hieman väsynyt. Muuten onnistuinkin osumaan vain lähes napakympin arvoisiin kirjoihin.

Lokakuussa on edessä viikon syysloma, joten eiköhän hyvä lukutahti jatku. Lukujonossa on ainakin vielä yksi tosisatukirja sekä rutkasti sarjakuvia. Odotan myös innolla kirjastosta saapuneen Sisko Savonlahden Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu -kirjaan tarttumista. Hyvien kirjojen puutteesta ei tarvitse edelleenkään valittaa.

Syyskuussa luin…
Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille)
Elena Favilli & Francesca Cavallo: Iltasatuja kapinallisille tytöille 2
Antti Aro, Antti Tuisku & Anton Vanha-Majamaa: Antti Tapani
Robert Seethaler: Tupakkakauppias
Jennifer E. Smith: Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea
Kalevauva.fi: Kalevauvala – Kansanrunoutta keskustelupalstoilta
Merja & Marvi Jalo: Olivia ja Onnentähti (Onnenkepparit)
Kaisa Happonen & Karri Miettinen: Revi se
Rauha Kejonen: Miina ja Manta
Ida & Riikka Salminen: Tarinoita suomalaisista tytöistä, jotka muuttivat maailmaa

Yhteensä kymmenen kirjaa, joissa 1912 sivua

Syyskuussa kuuntelin…
Mervi Vuorela & Ville Silmilä: Ultra Bra – Sokeana hetkenä
Mika Waltari: Kuka murhasi rouva Skrofin?
Kaisa Haatanen: Meikkipussin pohjalta
Maare Kauppinen & Anette Palssa: Tunnesyöminen
Anja Snellman: Kaikkien toiveiden kylä
Antti Heikkinen: Kehveli
Astrid Lindgren: Peppi Pitkätossu
Astrid Lindgren: Peppi Pitkätossu astuu laivaan
Astrid Lindgren: Peppi Pitkätossu Etelämerellä
Hippo Taatila: Isipappablues

Yhteensä kymmenen kirjaa, jotka kestivät noin 62 tuntia 15 minuuttia

Syyskuussa blogissa vietettiin videoteemaviikkoa, jonka ansiosta Youtube-kanavallemme tuli ilahduttavan paljon uusia seuraajia. Lokakuullekin on luvassa useampiakin videoita, joten käy ihmeessä klikkaamassa itsesi kanavamme seuraajaksi, jos et ole sitä vielä tehnyt. Lauran tunnustukset kirjastonkäytöstään postauksessa VIDEO: Mitä tehdä, kun kirjaston lainausraja tulee vastaan ja kirjastovirkailija nauraa ääneen varausten määrälle? saivat monen mielenkiinnon heräämään. Myös Minnan teksti bloggaamisen ja muun elämän yhteensovittamisesta postauksessa Kun bloggaamisesta tuli stressaavaa (ja peukalot rupesi reistaamaan) herätti keskustelua. Kannattaa myös käydä katsomassa TBR-listojen ihana kamaluus – 3 vinkkiä liian ison lukupinon taltuttamiseen, jos kamppailet armottoman pitkien lukulistojen kanssa. Kuukauden luetuimpien joukkoon ponnisti myös kaksi vanhempaa tekstiä eli Lauran Viisi asiaa, joista tunnistaa hyvän äänikirjojen lukijan sekä Minnan Self help -kirjat, jotka ovat oikeasti muuttaneet elämääni (ja 5 kirjaa, jotka haluaisin lukea seuraavaksi).

Lokakuun aloitamme kurkistuksella lauantaina järjestettyyn Hel-YA -tapahtumaan, ja myöhemmin tässä kuussa vierailemme myös Helsingin kirjamessuilla. Kuukauden kohokohta on kuitenkin Bibbidi Bobbidi Bookin kaksivuotissynttärit, joita tulemme taatusti juhlistamaan sekä blogissa että some-kanavissamme. Pysykää siis kuulolla, pimenevä lokakuukin voi olla täynnä pirskahtelevaa juhlatunnelmaa!

Olivia ja Onnenkepparit, Revi se sekä Miina ja Manta
saatu arviokappaleena töiden kautta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s