Lempikirja-haaste tulee taas! – Hyppäämme toistemme lukutonteille

Vuosi sitten hyppäsimme toistemme tonteille, kun haastoimme toisemme lukemaan edellisen vuoden lempikirjamme. Haasteeseen tuo oman lisämausteensa se, että lukumakumme ovat aika erilaiset. Laura lukee paljon kotimaista ja ulkomaisetkin kirjat yleensä suomennettuina. Minna puolestaan tähyää kirjavalinnoillaan Suomen rajojen ulkopuolelle eikä pelkää tarttua englanninkielisiin kirjoihin. YA-kirjat kiehtovat molempia, mutta Minna on uppoutunut syvemmälle fantasiamaailmoihin.

Jotta saisimme jälleen kerran pakkaa vähän sekaisin, Lempikirja-haaste tekee paluun! Katsotaan siis nyt millaisiin luku-urakoihin toisemme kannustamme.

Yksi (2)

Laura: Olisin mieluusti suositellut Minnalle tapani mukaan jotain kotimaista kirjaa, mutta nyt on pakko kääntyä käännöskirjallisuuden puoleen. Sarah Crossanin Yksi oli niin koukuttava kirja, että eräänä kesäisenä päivänä venytin kesken pyöräretken pitämääni evästaukoa niin pitkäksi, että ehdin lukea kirjan loppuun. Edes hiljalleen viilenevä ilta ja eväiden loppuminen eivät saaneet minua hylkäämään kirjaa ennen takakannen painamista kiinni.

Kirjoittamassani blogipostauksessa annoin teokselle 4,5 tähteä. Myönnän, se oli suuren luokan ajatushäiriö. Siamilaisten kaksosten elämästä kertova kirja oli ehdottomasti täyden viiden tähden arvoinen! Syy siihen, miksi Yksi kiilaa monen muun viime vuoden huippukirjan ohi, on kirjan muoto. Säeromaanissa kaikki turhat lauseet ja sanat on karsittu pois ja jäljelle jää vain kaikkein olennaisin. Koko teos on kuin yksi kauniisti eteenpäin soljuva runo, jossa kuitenkin on mukana romaanin viehättävyyttä. Toivottavasti en onnistunut asettamaan Minnalle liian isoja ennakko-odotuksia.

bibobook_allthecrookedsaints2

Minna: Kuten viime vuoden luettuja kirjoja kertaavassa postauksessa kerroinkin, annoin viiden tähden arvioita varsin kitsaasti viime vuonna. 65 luetusta kirjasta vain kolme ylsi viiteen tähteen. Luonnollisesti haluaisin laittaa Lauran lukemaan Sarah J Maasia ja vaikka luinkin lähes koko Throne of Glassin viime vuonna, päätin kuitenkin suositella jotakin muuta. Laura saakin siis luettavakseen Maggie Stiefvaterin All the Crooked Saints -teoksen, joka oli yksi ensimmäisiä viime vuonna lukeamiani kirjoja ja yksi viisi tähteä saaneista tarinoista.

All the Crooked Saints sijoittuu 1960-luvun Yhdysvaltoihin, Coloradon osavaltioon. Se kertoo tarinan keskelle aavikkoa asettuneesta Sorian suvusta, jonka jäsenet ovat omistaneet elämänsä muiden ihmisten auttamiselle ja heidän ongelmiensa ratkomiselle. Tarinan edetessä suvun omat ongelmat kuitenkin kasautuvat ja sekä auttajia että autettavia koskettava soppa on valmis. Tarina oli ihanan tunnelmallinen ja maaginen. Toivottavasti englanninkielinen luku-urakka ei osoittaudu Lauralle ylivoimaiseksi (Stiefvaterin tyyli kun on hieno, muttei se kaikkein yksinkertaisin)!

Jotta luku-urakasta ei tule liian kiireinen, julkaisemme ajatuksemme haastekirjoista helmikuun puolella. Saas nähdä, eroavatko arviomme toisistaan.

3 thoughts on “Lempikirja-haaste tulee taas! – Hyppäämme toistemme lukutonteille

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s