Lokakuussa paukkuivat ennätykset niin lukemisessa kuin blogissakin

Laura: Tuntuu, että lokakuun alusta olisi iäisyys! Olen ollut myös tämän kuukauden saikulla (parantukaa jo penteleen kädet!), joten olen jälleen ehtinyt lukea todella paljon kirjoja. Rikoin jopa elokuussa tekemän lukuennätyksen. Hopeareunus ja niin edelleen.

Kuukauden kirjakattaukseen mahtuu monia keskinkertaisia kirjoja, mutta myös todellisia helmiä! Suvi Auvisen Lihan loppu oli ajatuksia vavisutteleva tietokirja, Margaret Atwoodin Testamentit pystyi puutteistaan huolimatta koukuttamaan minut täysin. Myös Anna Puun elämäkerta sekä Taikajengi-sarjan toinen osa olivat loistavia tuttavuuksia. Kuukauden kirkkain tähti oli kuitenkin ehdottomasti Stephanie Garberin Valenda, joka oli itkettävän hyvä! Annoin sekä sille että Testamenteille viisi tähteä. Ei pöllömpää!

Äänikirjoista kuukauden parhaita olivat Sapiens (viisi tähteä!) sekä Jojo Moyesin Pariisi yhdelle ja muita kertomuksia. Pitipä nähdä tämäkin päivä, kun kärkikaksikkoon kiilaa tietokirja sekä novellikokoelma.

Olen hamstrannut kotiin syksyn uutuuskirjoja huolella, joten luettava ei tule marraskuussakaan loppumaan kesken. Onneksi tänä vuonna ei ilmesty enää kovin runsaasti uutuuksia, joten kirjaintoilija ehtii hetken aikaa madaltaa tbr-pinoaan ennen kuin tammikuussa alkaa jälleen kirjavyöry uuden kauden myötä. Hieman pelottava, mutta ennen kaikkea innostava ajatus!

Lokakuussa luin…
Suvi Auvinen: Lihan loppu
Kirsti Kuronen: Merikki
Margaret Atwood: Testamentit
Mariko Tamaki & Rosemary Valero-O’Connell: Laura Dean Keeps Breaking Up with Me
Neil Patrick Harris: Taikajengi ja suuri ennustaja
Santa Montefiore, Simon Sebag Montefiore: Lontoon kuninkaalliset kanit
Santa Montefiore, Simon Sebag Montefiore: Lontoon kuninkaalliset kanit Pako tornista
Santa Montefiore, Simon Sebag Montefiore: Lontoon kuninkaalliset kanit Suuri timanttijahti
Briitta Hepo-oja: Suomea lohikäärmeille
Stephanie Garber: Valenda
Mari Koppinen: Minä olen Anna Puu
Kaisu Jouppi: Tyhjä syli
G. L. Marvel & Leena Parkkinen: Sankaritarinoita elämistä jotka muuttivat maailmaa
Hank Green: Ihan mieletön juttu

Yhteensä 14 kirjaa, joissa 3638 sivua

Lokakuussa kuuntelin…
Jonathan Safran Foer: We are the Weather
Yuval Noah Harari: Sapiens
Kari Lumikero: Uutismies
Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittaja Eskorttia etsimässä
Rebecca Solnit: Miehet selittävät minulle asioita
Maria Laakso: Tartu klassikkoon!
Jojo Moyes: Pariisi yhdelle ja muita kertomuksia
Heli Laaksonen: Aurinko. Porkkana. Vesi.
Maria Veitola: Toisinpäin

Yhteensä yhdeksän kirjaa, jotka kestivät noin 67,5 tuntia

Processed with VSCO with hb2 preset

Minna: Lokakuu oli lukemistahdiltaan hyvin vaihteleva kuukausi. Sain ensimmäisen kahden viikon aikana luettua ihan hurjan määrän (viisi kirjaa!), mutta loppua kohden työt veivät niin paljon aikaa ja energiaa, että loppukuusta jouduin jo turvautumaan vanhaan tuttuun (ja ihanaan) ACOMAFiin.

Kuukauden järisyttävin lukukokemus oli ehdottomasti Sally Rooneyn Keskusteluja ystävien kesken. Teoksen aiheuttamasta tunnemyllerryksestä voit käydä lukemassa lisää täältä. Ihana oli myös Stephanie Garberin Caraval-sarjan päätösosa Finale, vaikkei se aivan yltänytkään ilmiömäisen kakkososan Valendan rinnalle. Arvio Finalesta on tulossa lauantaina! Lokakuussa luin loppuun myös Sormuksen ritarit ja aloitin Kahta tornia, mutta pahoin pelkään, että tämä Taru Sormusten Herrasta -projekti saattaa venyä ensi vuoden puolelle. (Ellen saa häämatkalla oikein kovaa innostusta viedä tätä loppuun!)

Kuukausi oli ihanaa päättää Sarah J Maasin A Court of Mist and Furyyn. Kyllä se vaan on edelleen yksi aivan mun lempikirjoja. ❤ Syyskuussa aion lukea ainakin Helsingin kirjamessuilta hankitun René Ahdiehin The Beautifulin, joka toimii vampyyriaiheensa puolesta varmasti oikein hyvin varsinkin nyt alkukuusta.

Lokakuussa luin..

Mikko Toiviainen: What’s up, elämä
Neil Gaiman: Ikuiset
Anuirmeli Sallamo-Lavi: Pieni povauskirja
J. R. R. Tolkien: Sormuksen ritarit
Sally Rooney: Keskusteluja ystävien kesken
Stephanie Garber: Finale
Sarah J Maas: A Court of Mist and Fury

Yhteensä seitsemän kirjaa, joissa 2515 sivua.

Blogissa lokakuu oli historiamme vilkkain, vaikka lipsuimme monena viikkona kolmen postauksen tahdista! Jättisuuri kiitos siis teille kaikille, joita sisältömme ovat kiinnostaneet! Erityisen hyvältä tämä tuntuu siksi, että lokakuussa juhlimme blogimme kolmevuotista taivalta. Pitkälle on tultu niistä ensimmäisistä kirja-arviopostauksista.

Kuukauden ehdottomasti suosituin teksti oli Minnan Kirjasome on muuttunut hurjasti kolmessa vuodessa – 4 suurinta muutosta. Toinen suosittu postaus oli Lauran teksti Helmet-lukuhaaste äänikirjoilla on valmis ja aikaa jäi runsaasti ylikin! Myös toinen synttäriviikon postauksista nousi suosikiksenne ja se oli 3 eniten keskustelua herättänyttä aihetta blogissamme – ja mitä ajattelemme niistä nyt.

Marraskuussa tartutaan höyryäviin teemukeihin ja niihin syksyn uutuuskirjoihin, joihin emme ole vielä ehtineet paneutua. Tuoreimpia kuulumisia kannattaa käydä seuraamassa blogin IG-tilillä. Myös Youtube-kanavamme päivittyy noin kerran viikossa. Sunnuntaina on luvassa hieman tarkempi katsaus Lauran lokakuussa lukemiin kirjoihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s