Marraskuussa palasimme vanhojen suosikkien pariin ja suunnittelimme joulukuun lukuspurttia

Minna: Marraskuu osoittautui tasaisen varmaksi lukemiskuukaudeksi! Luin yhteensä kuusi kirjaa, joista yksi oli sarjakuva-albumi ja loput romaaneja. Kuukauden kohokohta oli ehdottomasti Renée Ahdiehin The Beautiful, jonka historiallinen tunnelma ja viihdyttävät henkilöhahmot pitivät otteessaan alusta loppuun. Yllättäen pidin myös Antti Heikkisen Kehvelistä, vaikken suomalaista kirjallisuutta kovin usein luekaan. Pitäisi ehkä harrastaa sitä hieman enemmän!

Päätin kuukauden ACOWARin uudelleen lukemiseen, sillä luin lokakuussa ACOMAFin ja sain siitä kauhen kuumeen lukea sarjan päätösosakin. Tarina oli näin N:nnellä lukukerralla edelleen ihan yhtä mehukas ja sydäntäsärkevä kuin aiemminkin!

Joulukuussa aion ottaa kunnon spurtin ja päästä Goodreadsin lukutavoitteeseeni! Viime vuonna ylitin 50 kirjan tavoitteen reilusti (luin 66 kirjaa), mutta tänä vuonna olen selkeästi jäljessä. Tällä hetkellä saldo on 45 ja tavoite 52. Mahdollisuuksia tavoitteen saavuttamiseen kuitenkin on reilusti, koska lähdemme alkukuusta häämatkalle ja lomalla pitäisi olla reilusti aikaa lukea!

Marraskuussa luin…

Jani Pösö & Teemu Nikki: Sekasin*
Reetta Niemensivu: Maalarisiskot
Renée Ahdieh: The Beautiful
Antti Heikkinen: Kehveli
Sarah J Maas: A Court of Wings and Ruin
Kate Jacobs: Lohturuokaa

Yhteensä kuusi kirjaa, joissa 2309 sivua.

*Sekasin saatu kustantajalta arvostelukappaleena.

IMG_6011

Laura: Marraskuu kului edelleen kotona käsiä lepuutellen, mikä tarkoitti toki jälleen kerran runsaasti lukuaikaa. Marraskuussa urakoin lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaita (näitkö jo arvioni kirjakuusikosta?) ja etsin täydellistä joululahjakirjaa pienelle sukulaistytölle. Kuun puolivälissä urakoin useammankin kädenlämpöisen kirjan, mutta kattaukseen mahtui myös onneksi runsaasti mainioitakin opuksia. Johanna Hulkon Suojaava kerros ilmaa varasti sydämeni, samoin kuin kuvakirja Kerro minulle kaunis sana. Viime vuoden suosikkini eli Sarah Crossanin Yksi oli nyt toisella lukukerralla jopa parempi kuin ensimmäisellä.

Maanantaina pääsen vihdoin palaamaan töihin, joskin näin alussa osa-aikaisesti. Lukuaikaa on siis edelleen tarjolla, joskaan ei yhtä runsaasti kuin tämän syksyn aikana. Tarkoitukseni on suorittaa Helmet-lukuhaaste loppuun ja taklata vielä ainakin yksi hyllynlämmittäjä. Lisäksi aion lukea loputkin syksyn eniten odottamistani julkaisuista ja toivottavasti ainakin yhden kuvitetun Potterin. Nälkä kasvaa totisesti syödessä. Nyt kun olen takonut näin huimia lukutuloksia, tuntuu haikealta, etten ehdi joulukuussa lukea näin runsaasti. (Vaikka totta puhuakseni olen kyllä todella onnellinen paluustani töihin.)

Marraskuussa luin…
Laura Lindstedt: Ystäväni Natalia
Eino Nurmisto: Homopojan opas
Nic Stone: Kolme on parillinen luku
Sinikka Nopola & Linda Bondestam: Mustekala löytää trikoot
Mari Ahokoivu: Oksi
Troll: Mestarietsivä Peppunen Kuuttoman yön jättiläinen
Val Emmich, Steven Levenson, Benj Pasek & Justin Paul: Rakas Evan Hansen
Johanna Hulkko: Suojaava kerros ilmaa
Tomi Kontio & Elina Warsta: Koira nimeltään Kissa tapaa kissan
Raili Mikkanen: Kunhan ei nukkuvaa puolikuollutta elämää
Lena Frölander-Ulf: Nelson Tiikeritassu
Sarah Crossan: Yksi
Märta Tikkanen: Vuosisadan rakkaustarina*
Kaija Pannula & Netta Lehtola: Kettujuttuja Kolme hännäkästä tarinaa
Lisa Taddeo: Kolme naista*
Kirsti Kuronen & Karoliina Pertamo: Kerro minulle kaunis sana
Kaisa Happonen & Anne Vasko: Mur, eli karhu*
Kaisa Happonen & Anne Vasko: Mur ja mustikka*
Kaisa Happonen & Anne Vasko: Mur ja tähti*
Kaisa Happonen & Joonas Utti: Piste*

Yhteensä 20 kirjaa, joissa 3566 sivua

Marraskuussa kuuntelin…
Barack Obama: Unelmia isältäni
Julian Fellowes: Loiston päivät
Mari Koppinen & Anna Puu: Minä olen Anna Puu
Elton John: Minä Elton John
Otso Sillanaukee: Zero Waste
Johanna Venho: Ensimmäinen nainen
Jaron Lanier: 10 syytä tuhota kaikki sometilit nyt
Antti Rönkä: Jalat ilmassa

Yhteensä kahdeksan kirjaa, jotka kestivät noin 73 tuntia.

*Vuosisadan rakkaustarina ja Kolme naista saatu kustantajilta. Kaisa Happosen kirjat saatu kirjailijalta.

Blogissa marraskuu oli enntyksellisen vilkas, vaikka julkaisimme tekstejä vain kahden postauksen viikkotahdilla. Kuukauden kiinnostavin uusi postaus oli Tämän kirjan minä valitsisin lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-voittajaksi! sekä arvio tosisatukirjasta Sankaritarinoita eläimistä jotka muuttivat maailmaa. Jo aiemmin julkaistuista teksteistä kiinnostivat jälleen kerran Viisi asiaa, joista tunnistaa hyvän äänikirjojen lukijan sekä 18 kysymystä, joilla saat lukupiirikeskustelun varmasti käyntiin.

Joulukuu tulee edeltävien vuosien tapaan olemaan meille hyvin kiireinen. Vaikka Minna nauttiikin häämatkastaan ja Laura palaa töihin, on luvassa vaikka mitä kivaa joulunodotusta helpottamaan! Huomenna sunnuntaina Instagramissa alkaa 24 päivää kestävä kuvahaaste #bibobooxmas19, johon voit osallistua ottamalla kuvan kunkin päivän aiheesta ja postaamalla sen haasteen tunnisteen kanssa someen. Kaikkina päivinä ei tarvitse tietenkään osallistua, ja haasteesta voi toki nauttia ihan vain ihailemalla muidenkin kuvia. Youtuben puolella starttaa sunnuntaina puolestaan 12 Days of Bibobooxmas eli julkaisemme ennen jouluaattoa yhteensä kaksitoista videota! Sen lisäksi blogi päivittynee jälleen kolme kertaa viikossa eli tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin. Joulun jälkeen pääsemme sitten tuttuun tapaan listaamaan vuoden luettuja kirjoja, suosituimpia postauksia ja vaikka mitä muuta mukavaa! Älä siis kadota itseäsi joulukirjavuorten taakse tai piparitaikinasammioon, vaan käy vierailulla meidän kanavillamme pitkin joulukuuta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s