Kesän viimeiset luetut tulevat tässä

Aivan uskomatonta, että kesä on jo (melkein) ohitse! Luimme yhteensä 12 kirjaa elokuun aikana – ja blogillakin meni oikein kivan tasaisesti. Lue eteenpäin, jos kuukauden luetut ja kuunnellut kiinnostavat!

IMG_4329 (2)

Minna: Lukutahtini hidastui elokuussa huomattavasti heinäkuuhun verrattuna, jos katsoo kirjojen määrää. Sivumäärällisesti mitattuna luin kuitenkin ihan mukavasti, sillä noissa viidessä kirjassa on yhteensä yli 2000 sivua. Pisin ja paras kuukauden luetuista oli ehdottomasti Brandon Sandersonin Viimeinen valtakunta, jonka lukemista olen suunnitellut jo vuosien ajan. Se on varsinkin viimeisen kahden vuoden aikana tuijottanut minua kirjakaupan hyllyiltä useaan otteeseen ja kun viimein bongasin sen kirjastosta, en voinut olla viemättä sitä kotiin. Tarina vie aivan täysin mennessään ja annoinkin kirjalle Goodreadsissa viisi tähteä. Sarjan seuraava osa odottaa pinossa jo lukemista.

Muutoin elokuu oli myös loppuunsaattamisen kuukausi. Luin Mara Dyer -sarjan viimeisen osan, joka ei surullista kyllä tullut lähellekään sarjan aiempien osien tasoa. Lisäksi luin viimein loppuun Maggie Stiefvaterin The Raven Cycle -sarjan, joka on ollut e-kirjana kesken ikuisuuden (en tosin ymmärrä miksi, koska Stiefvater on ihana ja Raven Cycle vielä ihanampi).

Syyskuussa suunnitelmissa on lukea ainakin Usvasyntyinen -trilogian toinen osa sekä hypätä jälleen hieman ulos mukavuusalueelta ja lukea Nora Robertsin uutuus Kotiinpalaaja. Maanataina starttaavat sekä uusi työ että opinnot, joten aikaa lukemiselle on todennäkäisesti kaiverrettava kalenterista aivan toden teolla. Olen kuitenkin innoissani pimenevistä illoista, joiden aikana voi kääriytyä peittoon, juoda teetä ja polttaa kynttilöitä.

Elokuussa luin…
Kyösti Hagert & Pauliina Jokinen: Kortinvartija: Opas itsenäiseen talouselämään
Brandon Sanderson: Viimeinen valtakunta (Usvasyntyinen #1)
Sylvia Day: Scandalous Liaisons
Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer  (Mara Dyer #3)
Maggie Stiefvater: The Raven King (The Raven Cycle #4)

Yhteensä viisi kirjaa, joissa 2117 sivua.

Elokuun luetut (1)

Laura: Elokuussa koitti vihdoin kauan odotettu vain minulle ja kirjoille pyhitetty lomaviikko. Pakkasin repun täyteen kirjoja ja suuntasin kesäkotiimme, jonka rauhassa saatoin keskittyä täysin lukemiseen. Itse asiassa ”lukulomani” kahdesta ensimmäisestä päivästä syntyi myös elämäni ensimmäinen lukuvlogi, joka on tällä hetkellä editointipöydällä. Toivottavasti saan sen mahdollisimman pian julkaistuksi.

Kesälomaani lukuun ottamatta elokuu oli aika heikkoa aikaa lukemisen suhteen. Näemmä onnistun kehittämään aina lomien jälkeen tautisen väsymysaallon, jonka vuoksi iltalukemiseni supistuu muutamaan sivuun ennen kuin alan nuokkua kirjan ääressä. Onneksi lomalla ehdin ahmia senkin edestä kirjoja. En muista koska olisin viimeksi voinut vain maata monta tuntia päivässä kirjojen ääressä! Todella terapeuttista ja toi vahvasti mieleen lapsuuden kesälomat. Ja talvilomat. Ja viikonloput. Tai no oikeastaan ihan koko lapsuuden, olihan varsinainen kirja-ahmatti. Ehdottomasti elokuun lukuelämyksen tarjosi R. J. Palacion Ihme, jonka ääressä valvoin myöhään yöhön asti, kun en malttanut jättää tarinaa kesken. Myös Kiera Cassin Eliitti tempaisi minut otteeseensa aivan samalla tavalla kuin sarjan avausosa heinäkuussa.

Äänikirjojen suhteen olen todella hämmentynyt, sillä nyt en ihan tosissani osaa sanoa, missä välissä olen ehtinyt kuunnella yhdeksän kirjaa. Etenkin kun kesäloman ikkunanpesu-urakan aikana luukutin podcasteja ja Yle Areenan Itkisitkö onnesta -kuunnelmaa. Suurimman vaikutuksen kuukauden kuunnelluista tekivät Nouse nyt, Taikuri ja taskuvaras sekä Ei tehrä tästä ny numeroo. Voi mahdoton kuinka hyvin murrekirja toimii, kun lukijoina ovat ihanat Seela Sella ja Esko Roine!

Syyskuussa ei ole luvassa lomaa, joten palaan luultavasti arkisiin lukutapoihini. Ei siis enää maratoonailua. Tällä hetkellä minulla on kesken vasta ilmestynyt Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille), jonka takasivuilta löytyy myös oma nimeni. Myös Antti Tapani saapui luokseni postissa tällä viikolla, siihen taidan tarttua heti satukirjan luettuani. Syksyn kirjauutuuksien ääressä ei varmasti tule kärsittyä lukemisen puutteesta.

Elokuussa luin…
Marja Luukkonen: Suuri vesiretki
Essi Ihonen: Ainoa taivas
Antti Nylén: Eino ja suuri possukysymys
Kiera Cass: Eliitti
Kirsti Kuronen: Paha puuska
R. J. Palacio: Ihme
Eric Maple, Eliot Humberstone & Lynn Myring: Noidan käsikirja

Yhteensä seitsemän kirjaa, joissa 1425 sivua

Elokuussa kuuntelin…
Minna Lindgren: Kuolema Ehtoolehdossa
Minna Lindgren: Ehtoolehdon pakolaiset
Irene Naakka: Hullu kuin äidiksi tullut
Anna-Leena Härkönen: Ihan ystävänä sanon ja muita kirjoituksia
Ulrika Björkstam: Nouse nyt
Hanna Velling: Kirjosieppo
Anniina Mikama: Taikuri ja taskuvaras
Sinikka Nopola: Ei tehrä tästä ny numeroo
Melba Escobar: Kauneussalonki – Manikyyrejä, mutanaamioita ja murhia

Yhteensä yhdeksän kirjaa, jotka kestivät noin 67 tuntia 15 minuuttia

Elokuu oli blogille mukavan tasainen kuukausi. Lauran postaukset Kuusi kirja-asiaa, jotka annan itselleni anteeksi sekä videoraportti Neljä kuukautta avajaisiin! – Tältä näyttää keskustakirjasto Oodi keräsivät mukavasti lukijoita. Kärkipaikkaa luetuimpana kirjoituksena piti kuitenkin Minnan teksti Self help -kirjat, jotka ovat oikeasti muuttaneet elämääni (ja 5 kirjaa, jotka haluaisin lukea seuraavaksi). Selvästi myös äänikirjat kiinnostavat, sillä myös maaliskuussa julkaistu Viisi asiaa, joista tunnistaa hyvän äänikirjojen lukijan on kerännyt paljon huomiota.

Ehkä silti kaikkein upein juttu elokuussa oli vierailumme Oma huone -podcastissa. Juttelimme muun muassa kirjallisuuskeskustelun ympäristöistä ja niiden rajoituksista sekä kirjabloggaamisesta ja rahan suhteesta kirjablogimaailmaan. Jos et ole vielä kuunnellut jaksoa, käy ihmeessä kuuntelemassa lisää, nämä asiat eivät vanhene!

Syyskuussa rauhoitamme hieman postaustahtia, sillä kolme postausta viikossa syksyn muiden velvoitteiden ohella tuntuu hitusen raskaalta ajatukselta. Älkää silti peljätkö, julkaisemme jatkossakin vähintään kaksi postausta viikossa, uutterimpina viikkoina jopa ne tutut kolme kirjoitusta! Suunnitteilla on myös seuraava teemaviikko, joka keskittyy tällä kertaa videoihin. Seitsemän päivää ja seitsemän videota – tästä olemme harvinaisen innoissamme!

Ainoa taivas ja Noidan käsikirja ovat arvostelukappaleita töiden kautta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s