VIDEO: Tosisatukirjoilla on paikkansa keskeneräisessä maailmassa – Suosikkikirjan valinta osoittautui hitusen hankalaksi

Olen tämän vuoden aikana tutustunut ahkerasti monien mahtavien tyttöjen ja naisten suorittamiin sankaritekoihin tosisatukirjojen avulla. Yhden kirjan verran olen lukenut myös poikien ja miesten urotöistä, joihin ei lukeudu prinsessojen pelastaminen lukituista torneista vaan oman unelmansa seuraaminen. Kirjabuumin keskellä olen välillä ollut jopa hieman väsynyt, mutta siitä huolimatta halusin kahlata kaikki teokset läpi. Kirjoittamani aviot kustakin niteestä löydät täältä:

Francesca Cavallo & Elena Favilli: Iltasatuja kapinallisille tytöille
Ben Brooks: Stories for Boys Who Dare to Be Different
Taru Anttonen & Milla Karppinen: Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille)
Francesca Cavallo & Elena Favilli: Iltasatuja kapinallisille tytöille 2
Ida & Riikka Salminen: Tarinoita suomalaisista tytöistä, jotka muuttivat maailmaa
Elina Tuomi: Itsenäisiä naisia – 70 suomalaista esikuvaa

Todellisen satukirjat (3)

Kirjoja lukiessa niitä tuli väkisinkin verrattua toisiinsa. Ihan tarkkaa paremmuusjärjestystä en osannut teoksille laatia, mutta kyllä minä onnistuin sentään suosikkini poimimaan. Tavallaan. Päätin purkaa ajatuksiani tästä kirjakuusikosta videon muotoon. Samalla pohdin, tarvitaanko tällaisia sankaritarinoita ja mikä niissä minua risoo. Otan kantaa myös Karo Hämäläisen kolumniin, jossa pohditaan Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille) -kirjan sopivuutta Finlandia-ehdokkaiden listalle.

Mikä tosisatukirjoista on sinun suosikkisi? Ansaitseeko tällainen kopio/formaattikirja/adaptaatio/tms. sinusta Finlandia-ehdokkuuden?

allekirjoituslaura

Ps. Tavoitteestani huolimatta en ehdi lukea kaikkia lanu-ehdokkaita ennen huomisen Finlandia-tulosjulkistusta. Kolmas sisar ja Järistyksiä ovat vielä kesken, enkä ole ehtinyt edes aloittaa Tuhatkuolevan kirousta. Minulla on kutina, että jälkimmäinen saattaa olla hyvin vahvoilla omaksi suosikkiehdokkaakseni, mutta tähän mennessä avaamistani kirjoistani paras on Maija ja Anssi Hurmeen Varjostajat. Palaan kuitenkin oman suosikkini kanssa tarkemmin (aivan kuten viime vuonna), kunhan saan kaikki kirjat luettua kokonaan.

One thought on “VIDEO: Tosisatukirjoilla on paikkansa keskeneräisessä maailmassa – Suosikkikirjan valinta osoittautui hitusen hankalaksi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s