Tässä ovat blogimme alkuvuoden tilastot – yksi postaus nousee komeetan lailla

Blogin kasvua on hauska seurata tilastojen avulla aina silloin tällöin. Vaikka emme tuijota orjallisesti sivulatauksia ja kävijämääriä, pistävät ne mukavasti kontekstiin sen, kuinka pitkälle Bibbidi Bobbidi Book on muutamassa vuodessa tullut. Tässä postauksessa esitellyt numerot on kerätty WordPressin esittelemistä statseista, joten niihin kannattaa suhtautua pienellä varauksella (vaikka yleisesti ottaen WordPress suoriutuukin tilastoinnista varsin mallikkaasti). Olen myös yrittänyt parhaani mukaan selittää numeroissa tapahtuvia vaihteluita, jotta ne olisivat ymmärrettävämpiä. Hypätäänpä siis datan pariin!

Käydään aivan ensimmäiseksi varmasti monia kiinnostavien kävijä- ja sivulatausmäärien kimppuun. Vuoden 2019 ensimmäisen neljän kuukauden aikana blogiamme ladattiin yhteensä hieman yli 12 000 kertaa. Yksittäisiä kävijöitä on ollut karvan verran yli 5 000 ja tänä aikana postauksia on julkaistu 59 kappaletta. Keskimäärin siis kuukausittaisia sivulatauksia on noin 3 000 ja yksittäisiä kävijöitä 1 200. Näitä numeroita voi verrata vaikkapa vuoden takaiseen, jolloin keskimäärin blogiamme ladattiin 1 700 kertaa kuukaudessa ja kävijöitä oli noin tuhat. Sivulatauksien määrän kasvuun ja yksittäisten kävijöiden varsin maltilliseen kasvuun vaikuttaa todennäköisesti eniten blogissa alkuvuodesta tapahtunut ulkoasu-uudistus, joka puolestaan vaikuttaa yksittäisen kävijän tekemien sivulatausten määriin. Alkuperäisessä ulkoasussa yksittäiset postaukset olivat kokonaisuudessaan luettavissa etusivulla, kun taas nykyisessä postaus täytyy klikata auki voidakseen lukea sen loppuun saakka.

Tämän vuoden tammikuun tilastoihimme vaikuttaa harmillisesti myös Yhdysvalloista saapunut spämmiliikenne, joka on todennäköisesti ollut kasa botteja. Tammikuun jälkeen spämmiliikenne selkeästi kuitenkin rauhoittui ja maaliskuussa teimme ennätyskuukautemme sekä sivulatauksissa että kävijämäärissä. Sivulatauksia oli yli 3 500 ja yksittäisiä kävijöitä yli 1 500. Iso osa näistä kävijöistä saapui blogiin booktubea käsittelevän postauksen houkuttelemina.

Käännetään seuraaavaksi katse luetuimpiin postauksiin. Tämän vuoden kärkikolmikko ei meitä yllätä, sillä joukkio on täynnä ikivihreää materiaalia ja vain yksi postauksista on kirjoitettu vimeisen neljän kuukauden aikana. Kärkipaikkaa pitää tietenkin Lauran päivittyvä listaus suomalaisista booktube-kanavista, kakkosena on hyvän äänikirjan lukijan ominaisuuksia ruotiva teksti ja kolmantena Minnan self help -kirjoja ruotiva teksti.

Kuukausittain tämän vuoden luetuimmat postaukset ovat olleet seuraavanlaisia (ota huomioon, että tekstejä ei välttämättä ole julkaistu kyseisen kuukauden aikana):

Blogin koko historian suosituin teksti klikkausten perusteella on Minna self help -pohdinta, kakkosena aivan kannoilla tulee Lauran äänikirjan lukija -teksti ja kolmantena Oma huone -podcastin Ullan kirjoittama vieraspostaus bookstagramista. Booktube-postaus on listan sijalla viisi ja nousee sieltä aivan varmasti kärkikahinoihin, kunhan saa hieman ikää taakseen!

Alkuvuosi on ollut siitä jännittävä, että tienasimme ensimmäistä kertaa blogimme kautta ja perustimme Aami-kollektiivin yhdessä Oma huone -podcastin Anniinan ja Ullan kanssa. Kouluttaminen oli uskomattoman jännittävää ja opettavaista, mutta taidoillemme ja osaamisellemme oli selkeästi tilausta. Saimme kiittävää palautetta sekä koulutuksen tilaajalta että koulutuksiin osallistuneilta. Voit lukea tarkemman raportin koulutuspäivistä sekä Aamin nettisivuilta että täältä blogista.

Aamin suhteen meillä on vaikka minkälaisia tulevaisuudenvisioita, kunhan ehtisimme niitä päivätöiltämme ja opinnoiltamme toteuttamaan. Varmasti kesän aikana on ainakin tulossa jälleen uusi bookstagrammaajien ja kirjabloggaajien miitti, sekä luova projektimme zine. Muista käydä seuraamassa Aamia instassa @aamikollektiivi, niin pysyt meidän menossa mukana!

allekirjoitusminna

p.s. Kiinnostavatko blogin tilannekatsaukset teitä? Meistä näitä on hauskaa kirjoittaa ja toivotaan, että tilastoja jakamalla myös osaltamme parannetaan bloggaamisen läpinäkyvyttä. Bloggaamiseen liittyviä aihepyyntöjä voi heittää tulemaan kommenttiboksin tai vaikka Twitterin kautta (@Miimh ja @LauraKuivalahti)!

10 thoughts on “Tässä ovat blogimme alkuvuoden tilastot – yksi postaus nousee komeetan lailla

 1. Jonkin verran tulee seurattua omia tilastoja, tosin ei ehkä niin aktiivisesti kuin aiemmin. Se todella kiinnostavaa seurata, mitkä postaukset keräävät suosiota enemmän kuin toiset. Tosin nuo botinpenteleet ovat tosiaan aina sotkemassa, toisinaan jotkut postaukset nousevat tilastoissa ihan niiden hyökkäysten ansiosta.

  Kiva lukea teidän tilastoissamme ja kivaa, että liikenne blogissanne kasvaa. Se on merkki siitä, että oikeita asoita on tehty. Jatkakaa samaan malliin!

  Tykkää

  1. Botit tosiaan tuovat haittaa ja niiden estämiseen on ilmaisalustan kanssa varsin vähän vaihtoehtoja tai keinoja itsellä käytettävissä. Nuo typerykset taitavat olla vain haittapuoli, joka täytyy kestää… Kiitos tsempeistä, jatkamme samaan malliin! Ja kiitos kommentista 🙂

   Tykkää

 2. Minusta blogitilastot ovat hurjan kiinnostavia!

  Seuraan tilastoja lähes päivittäin, sillä haluan oppia lisää eri medioiden tehokkuudesta syöttää liikennettä blogiin ja tottakai kiinnostaa myös se, mitkä blogijutut palvelevat lukijoitamme parhaiten.

  Meidän luvut ovat kasvaneet orgaanisesti ja neljän ekan kuukauden aikana meillä oli yli 100.000 latausta. Päivittäiset määrät ovat 750-1000 aivan riippuen meidän aktiivisuudestamme. Kiva on huomata, että myös vanhojen juttujen somenostot tuovat ihan hyvin kävijöitä, mutta jos on monta päivää ihan hiljaa, niin lataukset vähenevät. Huonoin päivä tarkastelujaksolla oli 583 latausta.

  Nyt kun olemme aloittaneet podcastin, niin mietimme kovasti, miten sen saisi samaan imuun, sillä siellä kuuntelukerrat ovat jaksosta riippuen olleet 73-211. Tosin en edes tiedä, pitävätkö SoundCloudin luvut sisällään Apple Podcastin. Koko tässä touhussa on kivaa myös se, että koko ajan oppii uusia juttuja!

  Eli minä ainakin luen mielelläni teidän tilastojuttujanne!

  Tykkää

  1. Ooh, mahtavaa, että avasit omia lukujanne! Teillähän menee todella hyvin. Onnea!

   Motivaatiot tilastojen seuraamiseen on samanlaiset. Meitäkin kiinnostaa, mikä meidän seuraajia kiinnostaa ja mitä kautta meidän juttuja tullaan lukemaan. Tällä hetkellä iso osa liikenteestä tulee hakukoneista ja sosiaalisesta mediasta. Hakukoneissa varmasti iso postausvarasto auttaa, kun on paljon enemmän linkkejä, jotka osoittaa sivulle ja myös enemmän aineistoa, johon saapua.

   Jatketaan siis tilastojuttujen tekemistä jatkossakin. Teidänkin numeroista olisi tietysti mukavaa lukea pidemminkin. 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s