Lokakuussa postasimme vähän, mutta lukusaldot lämmittävät mieltä!

Minna: Lokakuussa podin ehdottomasti lukujumia ja yritinkin kuun loppupuolella karkottaa sitä aktiivisesti lukemalla jonoon jääneitä arvostelukappaleita urakalla. Lukujumi ei ehkä niiden avulla oleellisesti helpottanut, koska lukemani teokset eivät erityisesti innostaneet, mutta sainpahan ainakin taas täytettä lukutavoitteisiin. Alkukuusta lukemani Keskiyön aurinko oli pettymys; kustantajilta saaduista nuortenkirjoista potentiaalisimmat olivat Vilu Varennon Be Cool ja Emma Sofianna Söderholmin Edes hetken elossa. Sari Luhtasen Isadella-sarjan päätösosa taas oli pettymys.

Marraskuu on alkanut lukemisen suhteen aivan yhtä nihkeästi kuin lokakuukin, mutta aion loppuvuoden ajan keskittyä hyllynlämmittäjien ja aidosti innostavien kirjojen lukemiseen. En jaksa ottaa paineita määristä tai vastaavista, koska elämässä tapahtuu tällä hetkellä niin paljon muutakin (esimerkiksi aivan järkyttävä määrä töitä).

Lokakuussa luin…

Stephenie Meyer: Keskiyön aurinko
Vilu Varento: Be Cool*
Johanna Hulkko: Glasier vastaa Hopea*
Hertta Vierula: Kuollut tyttö ja muita tarinoita Maatuvanlaaksosta*
Veera Salmi: Kaunis ilma kuolla*
Emma Sofianna Söderholm: Edes hetken elossa*
Sari Luhtanen: Sydän liekeissä (Isadella #3)*

Yhteensä seitsemän kirjaa, joissa 1685 sivua.

Laura: Lokakuu oli minulle varsin hyvä lukukuukausi! Ensimmäisen puolikkaan lokakuusta käytin etupäässä rikoskirjojen lukemiseen, sillä minun piti saada materiaalia töissä julkaistua kirjasivua varten. Loppukuusta minua pitivät kiireisinä lukupiirikirjat ja vihdoinkin sellaiset kirjat, joihin halusin ihan itse ihan oikeasti tarttua. Kuukausi huipentuikin kahteen viiden tähden kirjaan eli Historian jänniin naisiin ja Sapiens ­– Ihmiskunnan synty -sarjakuvaan. Neljä ja puoli tähteä ansaitsi puolestaan Sisareni, sarjamurhaaja.

Äänikirjojen suhteen olen ollut viime aikoina todella laiska. Koska olen monena päivänä vain kotona, on kuunteluaikaa rajallisesti. Nanowrimo-innotuksessani äänikirjat saivat myös väistyä podcastien ja Youtuben tieltä. Loppuvuodesta täytyy ottaa aikamoinen loppukiri, jotta saisin Helmet-lukuhaasteen suoritettua myös äänikirjoilla.

Lokakuussa luin…
Susan Heikkinen: Pullopostia Seilin saarelta
Antti Tuomainen: Jäniskerroin*
Outi Pakkanen: Naistenkutsut*
Kale Puonti: Manni
Oyinkan Braithwaite: Sisareni, sarjamurhaaja*
Maiju Markkanen & Tero Tiittanen: Miten täältä pääsee pois?
Leena Lehtolainen: Jälkikaiku
Petri Tamminen: Musta vyö
Antti Rönkä & Petri Tamminen: Silloin tällöin onnellinen
Maria Pettersson: Historian jännät naiset
Yuval Noah Harari: Sapiens – Ihmiskunnan synty

Yhteensä yksitoista kirjaa, joissa 3161 sivua.

Lokakuussa kuuntelin…
Antti Holma: Kaikki elämästä(ni)
Roxane van Iperen: Auschwitzin sisaret
Delia Owens: Suon villi laulu

Yhteensä kolme kirjaa, jotka kestivät 34 tuntia 45 minuuttia

*Kirja saatu kustantajalta.

Blogissa lokakuu oli meidän osaltamme hiljainen, sillä julkaisimme poikkeuksellisesti vain seitsemän blogipostausta syyskiireiden painaessa pahasti päälle. Sen sijaan te olette vierailleet ihanan ahkerasti blogissamme pienestä hiljenemisestämme huolimatta. Lokakuussa vietimme myös pienimuotoisesti Bibobookin 4v-synttäreitä ja uusista postauksista teitä kiinnosti eniten katsaus syyskuussa lukemiimme kirjoihin.

Vanhoista postauksista kolmen kärjessä keikkuivat taas tutut tekstit. Lauran poiminnat syksyn uutuuskirjoista, hyvän äänikirjanlukijan tuntomerkit ja 18 kysymystä lukupiiriin tuntuvat kiinnostavan kuukaudesta toiseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s