Neljän kirjan kuukausi – meille molemmille

Maaliskuu on lopuillaan, joten jälleen on aika kurkistaa lukupäiväkirjoihimme. Maaliskuussa luimme loppuun aiemmin kesken jääneitä kirjoja, ja pohdiskelimme hieman paitsioon jääneitä lukuhaasteita. Blogissa kiinnostivat bloggaamiseen ja teatteriin liittyvät postaukset. Ihanaa ja kirjojen täyttämää pääsiäistä kaikille!

IMG_2766

Minna: Tämän kuun teema lukemisen suhteen oli ehdottomasti kesken jääneiden kirjojen lukeminen loppuun. Alkukuusta sain taklattua yhden hyllynlämmittäjän, nimittäin Michelle Hodkinin The Unbecoming of Mara Dyerin ja aloitin sarjan seuraavankin osan (joka on edelleen kesken, hups). Lisäksi luin aikoja sitten iBooksissa kesken jääneen Meredith Wildin Hardlinen, joka on Hacker-sarjan kolmas osa. Tällä hetkellä tuntuu, etten jatka tätä sarjaa enää loppuun.

Jen Sinceron You are a Badass at Making Money jatkoi loppuunsaattamisen teemaa ja se osoittautui uusista tuttavuuksista todennäköisesti kuukauden parhaaksi lukukokemukseksi. Kirjoitin teoksesta oman postauksensa ja sivusin sitä myös tällä viikolla kirjoittamassani postauksessa elämääni muuttaneista self help -kirjoista. Loppukuusta teki mieli tarttua taas johonkin vanhaan ja tuttuun, joten… Luin taas ACOMAFin. Tämä oli jo varmaan seitsemäs tai kahdeksas kerta, mutta minkäs sille voi, jos rakastaa kirjaa ja sen hahmoja niin paljon…

Ensi kuussa aion keskittyä haastekirjoihin ja lukea ainakin yhden hyllynlämmittäjän ja yhden kirjan Kaikilla kielillä -haasteeseen. Muuten aion ottaa rennosti, enkä suunnitella lukemistani sen enempää.

Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer
Meredith Wild: Hardline
Jen Sincero: You are a Badass at Making Money
Sarah J Maas: A Court of Mist and Fury

Yhteensä neljä kirjaa, joissa oli 1 472 sivua.

Maaliskuu (1)

Laura: Maaliskuu jatkoi kohdallani helmikuun lukuteema: aikaa printtikirjojen lukemiseen ei tahtonut löytyä, mutta äänikirjoja kuuntelin jälleen hämmentävän suuren määrän. Sekä Piia Leinon Taivaan että Pauliina Rauhalan Synninkantajat olin lukenut melkein loppuun jo helmikuun puolella, mutta viimeiset sivut jäivät maaliskuun alkuun. Molemmat kirjat liittyivät työjuttuihini, joten siksi niistä en ole blogin puolelle kirjoittanut. Taivas oli kuitenkin kuukauden paras lukukokemus, nyt maaliskuun lopussa lukemani Jatkuu-novellikokoelma kun ei täyttänyt suureksi kohonneita ennakko-odotuksiani. Jani Toivolan Kirja tyttärelleni puolestaan oli antoisa lukukokemus.

Helmet-lukuhaaste edistyy sekä äänikirjojen että painettujen kirjojen osalta mallikkaasti, mutta hyllynlämmittäjiini en ole edelleenkään ehtinyt koskea. Taistelen jatkuvasti kirjaston laina-aikoja vastaan, joten oman hyllyn kirjoihin en ole tarttunut. Myös vino pino sarjakuvia odottaa lukijaansa, ja Kaikilla kielillä -haastekin polttelisi. Ehkä lukuaikaa jää enemmän, kunhan saan työrytmini taas hieman järkevämmälle tasolle tästä helmi- ja maaliskuun ylityöputkesta. Mutta jatkan edelleen vähän tätä äänikirjakauhistelua. Miten ihmeessä olen ehtinyt kuunnella äänikirjoja 90 tunnin edestä?

Maaliskuussa luin…
Pauliina Rauhala: Synninkantajat
Piia Leino: Taivas
Jani Toivola: Kirja tytölleni
Erkka Mykkänen (toim.): Jatkuu! – Fanifiktiota kirjallisuutemme klassikoista

Yhteensä neljä kirjaa, joissa oli 1091 sivua

Maaliskuussa kuuntelin…
Eve Hitamies: Hammaskeiju
Eppu Nuotio & Pirkko Soininen: Nainen parvekkeella
Eppu Nuotio & Pirkko Soininen: Sakset tyynyn alla
Annamari Marttinen: Korsetti
Audrey Carlan: Calendar Girl – Heinäkuu
Audrey Carlan: Calendar Girl – Elokuu
Gail Honeyman: Eleanorille kuuluu ihan hyvää
Jojo Moyes: Kerro minulle jotain hyvää
Jojo Moyes: Jos olisit tässä

Yhteensä yhdeksän kirjaa, jotka kestivät yhteensä noin 90 tuntia

Maaliskuussa blogissa kiinnostivat erityisesti Minnan koostama kirjabloggaajille suunnattu postausidealista sekä Lauran teatteriarviot Veriruusut– ja Godspell-näytelmistä. Varsinkin teatteriarviot saivat hienosti näkyvyyttä teattereiden jaettua niitä omissa sosiaalisen median kanavissaan. Kiitos siis ajatustemme jakamisesta ja bloggaajilta saadun palautteen arvostamisesta! Pistimme tässä kuussa myös käyntiin Kaikilla kielillä -haasteen, johon voi edelleen käydä ilmoittautumassa mukaan täällä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s