Kesäkuussa luimme paljon ja vähän – ja lukuhaasteetkin etenevät

Kesäloma vaikutti meihin täysin erilaisilla tavoilla: Minna luki vähemmän kuin moneen kuukauteen, Laura sen sijaan kahlasi läpi useammankin teoksen rannalla maaten. Käymme myös läpi, millaisessa mallissa lukuhaasteemme ovat näin vuoden puolivälissä!

Processed with VSCO with hb2 preset

Minna: Kesäkuu oli mulle todella hidas lukukuukausi. Sain luettua loppuun saakka vain kolme kirjaa, joista kaksi on vielä kaiken lisäksi aika kevyttä kesähömppää. Elle Kennedyn The Score on Off-Campus -sarjan kolmas osa ja se oli keveydessäänkin hellyttävä ja nautin sen lukemisesta kovasti. Taisin mainita sarjan jo viime kuun koontipostauksessa, sillä luin kaksi ensimmäistä osaa ahmimalla muutamassa päivässä. The Scoren luin loppuun Lontoon-reissun aikana. Siltä reissulta tarttui mukaan toinen kesäkuussa lukemani hömppäkirja, L.S. Hiltonin Ultima. Ultima päättää Maestra-sarjan, jonka lukemisesta olen myös pitänyt todella paljon, vaikka yleinen mielipide sarjan ympärillä onkin ollut jakautunut. Toiset lukijat vihaavat sarjan päähenkilöä Judithia, toiset rakastavat. Itsessäni Judith aiheuttaa ristiriitaisia tunteita, sillä hän tuntuu aivan psykopaatilta, mutta toisaalta juuri se tekee sarjasta niin viihdyttävän ja yllättävän. Lisäksi Maestran kaikki osat ovat herättäneet minussa himon opiskella taidehistoriaa ja käydä ylipäätään enemmän näyttelyissä ja nauttia taiteesta.

Kesäkuun hitaaseen lukemistahtiin vaikuttaa osaltaan se, että olen tahkonnut läpi ruotsinkielistä Muumipeikko ja pyrstötähti -kirjaa. Se on vain 150 sivua pitkä, mutta tämänhetkisellä ruotsinkielen taidollani sen lukeminen oli uskomattoman hidasta. Kometen kommer on osa Kaikilla kielillä -haasteen suoritustani, enkä voisi olla ylpeämpi, että sain oikeasti kokonaisen ruotsinkielisen kirjan luettua alusta loppuun. Noita kokemuksia kertaan varmasti heinäkuussa ihan erillisessä postauksessaan.

Lukuhaasteiden suhteen Kaikilla kielillä -haaste etenee siis ihan mallikkaasti, sillä jäljellä on vielä yksi suomenkielinen ja yksi ranskankielinen kirja. Yhdysvallat-lukuhaasteessa olen auttamatta jäljessä, sillä olen lukenut 15 kirjasta vain yhden. Hyllynlämmittäjiä olen taklannut kaksi loppuun saakka, ja lisäksi kaksi niistä on kesken ja yhden ajattelin aloittaa ensi viikolla. Yhdysvallat-lukuhaaste siis tuskin tulee suoritetuksi ennen Kirjamessuja, mutta hyllynlämmittäjiä saatan saada luetuksi enemmänkin.

Kesäkuussa luin…
Elle Kennedy: The Score (Off-Campus #3)
L. S. Hilton: Ultima (Maestra #3)
Tove Jansson: Kometen Kommer

Yhteensä kolme kirjaa, joissa 831 sivua.

Kesäkuu (3)

Laura: Toisin kuin Minnalla, kesäkuu oli minulle erityisen hyvä lukukuukausi! Kuun alun lämpimät päivät houkuttelivat pariinkin otteeseen tutustumaan Helsingin uimarantoihin kirja kourassa, ja pitkät juhannusvapaat kannustivat myös tarinoiden ääreen. Lukuintooni vaikuttivat toki myös muutamat erityisen hyvät kirjat, jotka pakottivat jättämään kaikki muut toimet syrjään. Morriganin koetukset, Pollomuhku ja Posityyhtynen ja Taiteilijan vaimo olivat kerrassaan ahmittavia teoksia. Sain myös vihdoin luettua loppuun Noin 10 myyttiä feminismistä, jonka luin muutamaa viimeistä sivua lukuun ottamatta jo maaliskuussa. Kiinnostava kirja, mutta jostain syystä se oli jäänyt vain roikkumaan. Äänikirjojenkin suhteen kesäkuu oli mallikas. Voin erityisellä lämmöllä suositella Mehiläisten historiaa ja Sherlock Holmesin tytärtä.

Vuoden puolivälissä on myös hyvä kurkistaa hieman lukuhaasteideni tämänhetkistä tilaa. Aluksi on tunnustettava, etten ole tarttunut vielä yhteenkään hyllynlämmittäjään. Hups. Yritän parantaa tapani vuoden toisella puolikkaalla ja etenkin kesälomaviikkojeni aikana! Helmet-lukuhaastetta suoritan puolestaan rinnakkain kahdella eri tavalla: lukien ja äänikirjoja kuunnellen. Sattumalta juuri tällä hetkellä molemmat haasteeni ovat kohdassa 32/50! Tähän asti olen lukenut ja kuunnellut mitä on ensimmäiseksi käteen sattunut, mutta alan nyt olla haasteissa siinä vaiheessa, että kirjoja pitäisi alkaa valikoida haastekohtien perusteella. Lukuisat kuuntelemani äänikirjat ovat jo jääneet suorituksen ulkopuolelle, samoin kävi nyt ensimmäistä kertaa myös lukemieni kirjojen suhteen. Hyvässä vauhdissa tässä kuitenkin ollaan.

Kesäkuussa luin…
Kirsti Kuronen: Pönttö
J. K. Rowling: Tästä alkaa elämä
Jaana Kapari-Jatta: Pollomuhku ja Posityyhtynen
Jessica Townsend: Morriganin koetukset
Liv Strömquist: Nousu & tuho
Annastiina Storm: Me täytytään valosta
Enni Mustonen: Taiteilijan vaimo
Leena Lehtolainen: Turmanluoti
Maryan Abdulkarim & Eveliina Talvitie: Noin 10 myyttiä feminismistä

Yhteensä yhdeksän kirjaa, joissa 1768 sivua

Kesäkuussa kuuntelin…
Sophie Kinsella: Muistatko minut?
Maja Lunde: Mehiläisten historia
Leonard Goldberg: Sherlock Holmesin tytär
Rosie Walsh: Hän lupasi soittaa
Jojo Moyes: Ole niin kiltti, älä rakasta häntä
Linda Olsson: Laulaisin sinulle lempeitä lauluja

Yhteensä kuusi kirjaa, jotka kestivät yhteensä noin 68 tuntia

Kesäkuussa blogissa tunnelmoitiin ylioppilaskirjoituksia ja juhannusta. Kuukauden luetuimmiksi postauksiksi kipusivat kuitenkin hieman vanhemmat tekstit, sillä lukijoita kiehtoivat Ullan Vieraskynä-kirjoitus Bookstagramista sekä Minnan teksti hyvistä self help -oppaista. Ensi viikolla järjestettävä kirjabloggaajien ja bookstagrammaajien inspispäivä tuntuu kiinnostavan, samoin myös Minnan kokemukset Goodreadsista ja Lauran arvio Pollomuhku ja Posityyhtynen -kirjasta.

Heinäkuu on Bibobookin kannalta jännittävä, sillä ensi viikolla järjestämme ensimmäisen oman tapahtumamme yhteistyössä Oma huone -podcastin kanssa. Näitä tunnelmia pääsette varmasti lukemaan ensi kuun puolella!

3 thoughts on “Kesäkuussa luimme paljon ja vähän – ja lukuhaasteetkin etenevät

    1. Lukusuunnitelmissa ja -haasteissa voi aina hyvillä mielin uskoa tulevaisuuteen, samalla kun lappaa lukulistoille uusia ja uusia haasteisiin kuulumattomia kirjoja 😀

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s