Meillä menee paremmin kuin koskaan – kurkistus blogin alkuvuoden tilastoihin

Ensimmäinen kolmannes tätä vuotta on taputeltu, joten päätin penkaista meidän blogin tilastoja ja jakaa päällimmäiset huomiot teillekin. Olen kirjoittanut tilastopostauksia säännöllisen epäsäännölliset tänne blogiin koko meidän historian ajan ja joka kerta tuntuu, että saan niistä uusia näkökulmia tekemiseen. Lisäksi koen, että muiden analytiikan kurkkiminen on ihanaa blogitirkistelyä, joten haluan tarjota muillekin kirjasomesta kiinnostuneille saman mahdollisuuden meidän blogin suuntaan!

Kävijämäärät ja sivulataukset

Tämän vuoden ensimmäisen neljän kuukauden aikana Bibbidi Bobbidi Bookissa on käynyt hieman yli 9 000 yksittäistä kävijää, joista on tullut yhteensä vajaat 25 000 näyttökertaa. Julkaistuja postauksia on tähän mennessä 52.

Verrokkina viime vuoden tilastot koko vuodelta: noin 17 000 kävijää, 42 000 näyttöä ja 148 postausta. Jos tahti siis pysyy tänä vuonna suurin piirtein samanlaisena, mennään viime vuoden luvuista yli. Tällä tahdilla päästäisiin karkeasti noin 27 000 yksittäiseen kävijään, jopa 75 000 näyttökertaan ja yli 150 postaukseen. (Referenssiksi vielä meidän alkuvuodesta asettamat tavoitteet, jotka näillä näkymin saavutetaan: 20 kävijää ja 60 000 näyttökertaa.)

Luetuimmat postaukset

Tässä ensin listaus ja sen jälkeen lyhyt analyysi:

 1. Viisi asiaa, joista tunnistaa hyvän äänikirjojen lukijan
 2. Kirja, jota hävettää lukea junassa – Anu Kaaja: Katie-Kate
 3. En osaa kuunnella äänikirjoja – ja tajusin vihdoin, miksi
 4. 18 kysymystä, joilla saat lukupiirikeskustelun varmasti käyntiin
 5. 20 kevään kiinnostavinta kirjaa – nämä uutuudet aion varmasti lukea!
 6. Haluaisitko lukea romaaneja englanniksi? 3 vinkkiä aloittamiseen
 7. Nyt se alkaa! – Tule mukaan 7 kuukauden mittaiselle Harry Potter -maratonillemme
 8. Minäkin listasin sata kirjaa, jotka haluan lukea! – Tässä on Lauran TBR100
 9. Olin illallisella Jessica Townsendin kanssa! Nevermoor-sarja jatkuu vielä vaikka kuinka monen kirjan verran
 10. Harry Potter tekee meistä suvaitsevaisempia ja muita tutkimustuloksia – mitä tiede sanoo taikamaailmasta?

Ykkösenä keikkuva äänikirjan lukijoita analysoiva teksti on julkaisustaan saakka roikkunut meidän tilastojen kärjessä. Lauran kirjoittamaan postaukseen päädytään kaikkein useimmin hakusanoilla ”miten pääsee äänikirjan lukijaksi”. Se on ikivihreää sisältöä, joten se ajaa liikennettä meille jatkuvasti. Lisäksi se on klikkausmääriltään (yli 800) aivan omassa luokassaan verrattuna toisena tulevaan arvioon Anu Kaajan Katie-Kate-teoksesta (vajaa 500). Kiinnostavaa listalla on se, että Katie-Kate on tosiaan ainoa puhdas arvio ja kaikki loput ovat aihetekstejä. Varsin yllätyksettömästi mukana on lukupiirikysymyksiä, englanniksi lukemista ja lisää äänikirjoja – siis ikivihreitä aiheita – mutta myös Lauran vanha postaus illallisesta Jessica Townsendin kanssa. Tuo postaus on myös kaikkien aikojen luetuimpien postausten listauksessa sijalla 10, perässään Katie-Kate-arvio sijalla 11.

Mistä meille tullaan? Liikenteen lähteet

Ylivoimaisesti isoin liikenteen lähde meille on edelleen hakukoneet. Meille saavutaan hauista sekä suoraan niin, että googlataan blogin nimi tai sitten yksittäisten kirjojen tai kirjailijoiden nimien kautta. Lisäksi äänikirja-aiheet sekä englanniksi lukeminen tuovat tasaisesti liikennettä hakukoneista.

Seuraavana listalla ovat erilaiset sosiaalisen median kanavat. Ensimmäisenä Facebook, jonka kautta lähinnä jaamme uusia tekstejä blogin fb-sivulle sekä satunnaisesti Kirjallisuuden ystävät -ryhmään. Toisena on Instagram, jota itseasiassa kohtelemme lähtökohtaisesti omana alustanaan ja pyrimme tuottamaan sinne sisältöä myös blogin aiheiden ulkopuolelta. Kolmantena Youtube, joka on Lauran kovan työn ansiosta lähtenyt tänä vuonna kovaan kasvuun, ja neljäntenä Twitter (Minna täällä, Laura täällä).

Näiden lisäksi blogiin löydetään myös Kotimaisista kirjablogeista sekä muista blogeista. Olemme kiitollisia kaikista linkityksistä meidän suuntaan!

Pikakatsaus somekanaviin

Kirjatubemme on lähtenyt mukavaaan kasvuun Lauran huostassa alkuvuoden aikana. Vielä ennen viime joulukuun joulukalenteria tilaajamäärä oli siellä 350 tienoilla, kun nyt kanavalla on jo yli 600 tilaajaa. Rohkenen väittää, että meillä on tällä hetkellä eniten tilaajia suomalaisista kirjakanavista. Lisäksi on ollut ihan mahtavaa huomata, miten suomalainen kirjasisältö on alkanut sekä lisääntymään että kiinnostavaan enemmän Youtubessa!

Instagramissa seuraajamäärän kehittyminen on ollut tasaisen varmaa. Historiallisesti olemme joka vuosi noin tuplanneet seuraajamäärämme. Viime vuonna kasvoimme 800 seuraajasta 1600 seuraajaan ja nyt huidellaan vajaassa 2000 seuraajassa. (Kun 2k menee rikki, pidetään bileet!) IG:n kasvuun on tänä vuonna vaikuttanut selkeästi Harry Potter -maratonimme ja sen kautta tilille tuleva engagement. Postaukset saavat aiempaa enemmän engagementia: kommenttien, jakojen ja tykkäysten määrä on kasvanut. Lisäksi tällä hetkellä kymmenen tykätyimmän kuvan joukossa on yhdeksän kuvaa Pottereista ja yksi Gilmoren tytöistä…

Kiinnostaako tilastot ja analytiikka? Haluatko näitä tekstejä jatkossakin? Jutellaan vaikka kommenteissa tai Twitterissä!

allekirjoitusminna

13 thoughts on “Meillä menee paremmin kuin koskaan – kurkistus blogin alkuvuoden tilastoihin

 1. Tilastoja on aina kiva lukea ja grafiikka tekee niistä vielä paremman. 🙂

  Itsekin haluaisin tilastoida lukemiani sivuja, mutta unohdan usein merkitä luetut kirjat muistiin, ja siinä se tilastointi pettää. Tosin tänä vuonna olen tainnut merkata kaikki lukenani kirjat Exceliin, jos vaikka vuoden lopussa voisi tehdä yhteenvedon.

  Onnea ennätyksillenne. Teillä on hieno blogi!

  Tykkää

 2. Tilastot ovat aina mielenkiintoisia! Olen muutaman noista top 10 kirjoituksistanne lukenut itsekin 😉

  Nyt on monilla ihmisillä enemmän aikaa kierrellä blogeja, niin ihan loogista, jos kävijöitä on enemmän. Itselläkin on sama tilanne, mutta se voi johtua osin siitäkin, että olen koko alkuvuoden lukenut huomattavasti paljon enemmän kuin talviaikaan yleensä ja postannut kaikesta lukemastani.

  Tykkää

 3. Tilastojen tutkiminen on aina mielenkiintoista ja on myös kiva lukea, miten toisilla blogeilla menee. Itselle on myös kiinnostavaa seurata sitä, mitkä bloggaukset nousevat kärkeen ja lukijoiden suosioon. Välttämättä ne eivät ole aina niitä, mitä itse on etukäteen arvellut trendaaviksi.
  Onnea hienosti tehdystä työstä ja kasvavista kävijämääristä, olette sen ansainneet!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s