Heinäkuun lukukattaus oli varsin kelvollinen: Luimme yhteensä lähes 5000 sivua

Minna: Heinäkuusta tuli kuin varkain varsin onnistunut lukukuukausi – ainakin määrällisesti. Luetuissa kirjoissa ei mitään suuria uusia suosikkeja ollut, vaikka toki Leigh Bardugon Varjo ja riipus oli viihdyttävä ja Pottereiden parissa jaksan aina innostua. Harry Potter – Taikuuden historia oheisteos oli sen sijaan pettymys, kuten myös Vampyyripäiväkirjojen avausosa.

Äänikirjojen parissa sen sijaan viihdyin paremmin. Henri Hyppösen Luomiskertomus oli väitöskirjani aiheen huomioiden varsin mielenkiintoista kuunneltavaa ja sain siitä jopa muutamia uusia ajatuksia tutkimustani varten. Heinäkuun paras luku/kuuntelukokemus oli kuitenkin ehdottomasti Yuval Noah Hararin Sapiens, jonka kuuntelin kolmessa päivässä, vaikka kirja kestää melkein 20 tuntia. Kuistia maalatessa ihmiskunnan historia viuhui mukavasti korvissa ja olo oli kuin Avarassa luonnossa, sillä teoksen lukee Tuomo Holopainen.

Elokuussa lomailen vielä kaksi viikkoa, mutta tähän mennessä lomaan on mahtunut vain yksi päivä, jonka olen onnistunut omistamaan kokonaan lukemiselle. Toivottavasti näitä tulisi vielä tälle lomalle lisää!

Heinäkuussa luin…
Laini Taylor: Strange the Dreamer
J. K. Rowling: Harry Potter ja puoliverinen prinssi
L. J. Smith: Korpinmusta (Vampyyripäiväkirjat #1)
Leigh Bardugo: Varjo ja riipus (The Shadow and Bone #1)
Carolyn Keene: Neiti Etsivä paratiisisaarella
British Library: Harry Potter – Taikuuden historia
Margaret Rogerson: An Enchantment of Ravens

Yhteensä seitsemän kirjaa, joissa 2334 sivua.

Heinäkuussa kuuntelin…
Henri Hyppönen: Luomiskertomus – Matka luovuuden tulevaisuuteen
Yuval Noah Harari: Sapiens: Ihmisen lyhyt historia

Yhteensä kaksi kirjaa, jotka kestivät noin 30 tuntia.

Elokuun luetut 2020 (2)

Laura: Heinäkuun kohokohta lukemisen suhteen oli ehdottomasti Reading Rush, joka kannusti minut lukemaan huimat seitsemän kirjaa viikon aikana! Tuon viikon lopulla olin aivan innoissani, kuinka mieletön lukukuukausi tästä onkaan muodostumassa, varmasti rikkoisin ennätyksiä. Unelmat latistuivat, kun kurkkasin Goodreadsin puolelle. Olin kuukauden alussa jumittanut niin pahasti parin töihin liittyvän kirjan parissa, että olin saanut luettua loppuun vain yhden kirjan ennen lukumaratonin alkamista.

Kuukauden lukukattaus oli varsin kelvollinen, eikä mukaan osunut sen suurempia pettymyksiä. Ehdottomasti paras kirja oli viides Artemis Fowl, joka sai minut muun muassa huutamaan ääneen jännittävien kohtausten vyöryessä päälleni kirjan sivuilta. En millään malttaisi odottaa, että pääsen käsiksi sarjan seuraavaan osaan!

Elokuussa on vihdoin minun vuoroni lomailla! Olen koonnut elokuulle Magical Readathonin vuoksi hyvin kunnianhimoisen lukulistan, joskin uskon lähestyvien häitteni myös hidastavan lukutahtiani. Katsotaan siis kuukauden päästä, millaisia kirjoja tämä ex-neiti on saanut lomallaan luettua.

Heinäkuussa luin…
David Suchet: David Suchet sanoin ja kuvin
Roald Dahl: Matilda
Robin Ha: Almost American Girl
Eoin Colfer: Artemis Fowl: Kadonnut siirtokunta
Anni Polva: Tiina kesälaitumilla
Roald Dahl: Iso kiltti jätti
Selja Ahava: Nainen joka rakasti hyönteisiä*
J. K. Rowling: Harry Potter ja puoliverinen prinssi

Yhteensä kahdeksan kirjaa, joissa 2608 sivua.

Heinäkuussa kuuntelin…
Trevor Noah: Laiton lapsi
Miklós Nyiszli: Mengelen patologina Auschwitzissa
Selja Ahava: Ennen kuin mieheni katoaa
Mika Waltari: Tähdet kertovat, komisario Palmu
Elizabeth Acevedo: The Poet X
Agatha Christie: Stylesin tapaus

Yhteensä kuusi kirjaa, jotka kestivät 40,5 tuntia.

Blogissa kiinnostivat heinäkuussa erityisesti Lauran uutuuskirjalistaus ja lukuhaasteiden puolivuosikatsaus. Lisäksi vanhemmista postauksista kiinnosti Minnan vinkkilista englanniksi lukemiseen. Instagramin puolella jatkoimme ulkoteemaa onnistuneen #bibobookgoesout-kuvahaasteen jälkimainingeissa, emmekä ole luopuneet ihanasta vehreydestä fiidissämme vieläkään. Eräänä heinäkuisena viikonloppuna myös #aamilukumaraton’attiin, mutta me emme tällä kertaa päässeet osallistumaan, sillä vietimme juuri tuona viikonloppuna Lauran polttareita. Elokuun aikana viemme #bibobookhpmaraton’in lähes päätökseensä (hullua!), mistä pääsette varmasti lukemaan sekä täällä blogissa että Instagramissa.

*Kirja ilmestyy elokuussa. Saatu töiden kautta ennakkolukuun.

One thought on “Heinäkuun lukukattaus oli varsin kelvollinen: Luimme yhteensä lähes 5000 sivua

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s