Puolivälin tsekki ja Anni Polva -haaste

Minna kirjoittikin jo aiemmin omasta alkuvuoden lukusuorituksestaan, joten pakkohan sitä on omakin listansa julkaista, vaikka se varsin vaatimaton onkin. Kesäkuun loppupuolelle tultaessa olen lukenut yhdeksän kirjaa ja kuunnellut yhden äänikirjan. Hivenen surullista, eikö?

Kesälukemista (2)

Toisaalta ei tässä kannata aivan tyystin heittäytyä murheen alhoon tai uhriutua. Kymmenen nautittua kirjaa reilun kuuden kuukauden aikana on varmasti enemmän kuin useampana edellisenä vuonna. Vaikka ryhdistäytymiseni lukuharrastuksessa on ollut hidasta, on edistystä kuitenkin tapahtunut. Ja siitä saan kiittää blogiamme.

Kuten huomaatte, olen kirjoittanut arvion lähes kaikista lukemistani kirjoista tänne blogiin. Heli Heinon Venuksen vuosi -kirjan arvioin puolestaan Maaseudun Tulevaisuuden sivuilla. Jos en olisi saanut julkaisuaikatauluista pontta lukemiseen, olisin lukenut alkuvuoden aikana ehkä yhden kirjan, jos sitäkään. Kiireisinä aikoina elämästään on turhan helppoa karsia mukavia asioita pois. Minä skippaan yleensä aina ensimmäisenä liikunnan ja lukemisen, vaikka molemmat tuottavat arkeen iloa ja jaksamista. Nyt kun minulla on ”velvollisuus” kirjoittaa arvioita, tulee kirjoja myös luettua. Pieni pakko ja deadline ovat parhaita muusia.

Luetut kirjat:
1. Liza Marklund: Halkovaras
2. Wendy Loggia: Ikuisesti sinun – Tuhkimotarina
3. Paperi T: post-alfa
4. Päivi Haanpää & Marika Riikonen: Sanasinfonia – Novelleja Sibeliuksesta
5. Leena Parkkinen: Säädyllinen ainesosa
6. Hanna Kauppinen: Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut
7. Kalle Veirto: Ohut hauska kirja
8. Heli Heino: Venuksen vuosi
9. Roope Lipasti & Karoliina Korhonen: Elovena-tyttö

Äänikirjat:
1. Maria Jotuni: Huojuva talo

Joka joulu valmistaudun uuteen vuoteen haaveilemalla kirja viikossa -lukutahdista. Ihan himpun verran ollaan siitä tänä(kin) vuonna jäljessä, mutta onneksi pian koittaa elämäni ensimmäinen palkallinen kesäloma sekä pitkä juhannusvapaa, joten eiköhän kirjastosta raijaamaani lukupinoa saada hieman madallettua. En malta odottaa esimerkiksi Enni Mustosen Ruokarouvan tytärtä, jonka kävin ostamassa itselleni juuri juhannusta varten. Myös dekkareita ja romantiikkaa on kesäisellä lukulistallani.

52 kirjaa vuodessa -tavoitteen lisäksi minulla on ollut pitkään toinenkin haave. Haluan lukea kaikki Anni Polvan Tiina-kirjat. Olen lukenut sarjan 29 osasta aika monta, mutta tuskinpa kaikkia. Kesä saa minut nostalgiseksi, ja tuohon tunteeseen auttavat lapsuudesta tutut niteet. Lupaan palata oikein videon kanssa kertomaan teille, miten tuo luku-urakka sujui. Postausta aiheesta voitte odotella loppukesästä. Tai ensi vuonna. Tai sitä seuraavana. Kuka näistä nyt koskaan tietää.

allekirjoituslaura

One thought on “Puolivälin tsekki ja Anni Polva -haaste

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s